0

З ащитата може и да решава кой ще вземе титлата, но атаката си е атака. Особено за отбор като Левски. И Станимир Стоилов знае много добре това. Решението му кои играчи да тормозят защитата на Лудогорец ще бъде едно от ключовите в предстоящите два двубоя с шампионите, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф". Първият от тях е в четвъртък. Тогава двата тима ще се срещнат в отложен мач от VI кръг на Първа лига. Три дни по-късно е дербито от осминафиналите в турнира за Купата на България. 

Откакто се завърна начело на Левски, Стоилов пробва четири варианта в атака срещу Лудогорец. И само един от тях му донесе успех – Уелтън отляво, Миланов отдясно и най-отпред Бари. Трябва да отбележим обаче, че това трио проработи в турнира за Купата на България, където „сините“ постигнаха две победи – 3:2 в Разград и 1:0 в София. Преди това тримата стартираха за пръв път заедно срещу Лудогорец при загубата с 1:2.

Сега обаче по обясними причини този вариант не е възможен. Причината е травмата на Билал Бари, който ще бъде само духом със „сините“ на „Хювефарма Арена“, защото се възстановява от операция във Франция.

Вариант №1, с който Мъри стартира при завръщането си на „Герена“, също е невъзможен. Той включваше Здравко Димитров като ляво крило при поражението с 2:4. Останалите двама отпред бяха Миланов и Бари. При загубата с 0:1 на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ Мъри направи експеримент. Бари бе забит отпред, а зад него действаха Илиян Стефанов и Марин Петков. „Сините“ не стояха лошо, но това не може да се повтори нито на 1 декември, нито 3 дни по-късно. Вече споменахме ситуацията с Бари, но и тази на Стефанов не е по-розова. 

Именно Илиян Стефанов пък бе поставен на върха на атаката в двубоя с „орлите“ за Суперкупата, завършил 2:2 в редовното време. Уелтън действаше по лявото крило, а Роналдо вдясно. „Сините“ направиха силно полувреме, но вкараха само един гол. Точен бе Миланов, който вече бе в ролята на халф. 

Сега идва ред на вариант 5, с който ще трябва да се чупи каръкът в мачовете с Лудогорец за първенство. Какъв обаче ще бъде той? В предишните мачове мястото на Стефанов и Бари на върха се редуваха Ивелин Попов и Марин Петков. Нито Попето, нито Марин обаче не оправдаха доверието, което имаше в тях Стоилов. Логично е в четвъртък отново като титуляр да стартира Попов. Заради годините и опита. Но пък Стоилов ще трябва да търси и изненада, а защо не и вариант, който все още не сме виждали. Например с Роналдо най-отпред.

Правят опити да върнат Стаси на „Герена“. Берое също има интерес към Иванов, който си търси нов отбор

Тя танцува едно лято. Това напълно важи за Станислав Иванов. Бившият играч на „сините“ е напът да се завърне у нас, след като се твърди, че е набеден за гонене от Чикаго Файър. В момента Стаси, както го наричат феновете е в България и се оглежда за нов отбор. Емисари опипват почвата около възможността да се завърне на „Герена“, откъдето през зимата на 2021 година бе продаден в САЩ. Тогава на „сините“ спешно им трябваха пари, а освен него те разтовариха още Паулиньо и Найджъл Робърта.

Според запознати обаче шансовете на Иванов да се завърне на „Герена“ са почти нулеви, макар че от Левски имат нужда от нападатели. Както „Мач Телеграф“ вече писа, Стоилов е хвърли око на няколко играчи от Бразилия.
Твърди се, обаче че по-сериозен интерес към Иванов има от страна на Берое. Тимът от Стара Загора също търси спешно нови попълнения, за да вдигне нивото си през пролетта.

Иначе Иванов е спряган за Сейнт Луис Сити. Новаците в МЛС ще имат възможността да сглоби състав с футболисти, които са обявени за ненужни от останалите останалите членове на елита в САЩ. Смята се, че Стаси ще попадне там.