0

Треньорът на ЦСКА-София Стойчо Младенов коментира ситуацията със забраната на ФИФА за нови входящи трансфери заради дело от Юнес Бенжелюн с дължими пари.

„Не ме притеснява проблемът за картотекиране, знам с какви хора работя и с това ще се справят. Няма да се случи тази санкция. Ръководството ще направи необходимото“, каза Младенов при завръщането на отбора от лагера в Турция.

Вчера той изигра две контролни срещи, за да може всички футболисти да получат максимално минути. Но във втората среща с Академия Пандев (Република Северна Македония) те претърпяха тежко поражение с 0:4. Въпреки това, Стойчо Младенов демонстрира спокойствие, но и си прави своите изводи.


"Нямаме притеснения за нищо. Това, което го бяхме запланували, го изпълнихме на 100 процента", каза Младенов.

Попитан дали представянето във втория вчерашен контролен мач не е контраст на желанието и на другите мачове, той каза: "Да, стараем се да няма титуляри и резерви. Искам всички футболисти да имат самочувствие на основни играчи, но не при всички се получава. И се видя, че нямаме два основни равностойни състава. Не очаквам някой да си тръгне, по-вероятно е някой да дойде, но процесът е отворен".

В ЦСКА се опитват да задържат левия защитник Брадли Мазику, който отказва да поднови договора си. За да не го загубят със свободен трансфер лятото не е изключено той да бъде продаден тази зима, където все още има възможност.

"Нов договор за Мазику? Не е моя работа, аз се занимавам само със спортно-техническата част от работата. Казах, че тази забрана за извършване на трансфери няма да се случи. Ще бъде направено всичко възможно, за да се избегне такава ситуация".

Запитан дали се притеснява, че от съперниците на ЦСКА са разузнавали на контролите в Турция, Младенов отговори с усмивка: "Разузнаване? Да заповядат. Ние всички до болка се познаваме. Надявам се че постоянството, което липсваше през голяма част от мачовете през есента да присъства на 100 процента през втория дял. С националния селекционер Ясен Петров не успяхме да се видим", завърши бившият нападател.