0

С тарши треньорът на Етър Светослав Петров бе много критичен за играта на футболистите си след загубата с 0:3 от Берое. Той сподели, че отборът му е бил безобразен през първото полувреме и, ако е бил треньор в бокса, е щял да хвърли кърпата.

“Ако трябва да съм честен, изобщо не ми се говори. Загубихме, защото първото полувреме бяхме безобразни, срамни дори. Честно казано, ако бях треньор в бокса, сигурно щях да хвърля кърпата. Просто исках да се приключи този мач, защото отношението и представянето ни в този мач особено първото полувреме беше жалко, на нищо не отговаря”, започна Петров.

На въпрос дали фактът, че още вчера се разбра, че Етър изпада, е оказал негативно влияние, наставникът отговори:

“Явно, че е оказало. Вместо да покажем, че всеки един футболист има по-голям потенциал и не трябва отборът да е на това място. Напротив, ние доказахме, че там ни е мястото. Съжалявам много, извинявам се! Аз лично съм разочарован, защото в крайна сметка аз съм треньорът на отбора, но начинът, по който изглеждахме първото полувреме, за мен не е начинът, по който трябва да изглежда един професионален отбор".

Треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари сподели суперлативите си към целия отбор, но и към Себастиан Вия, който вкара два гола при победата с 3:0 над Етър. 

„Искам да поздравя отбора на Етър и да се върнат по-бързо в елита. Ходих да ги гледам няколко пъти на техния терен и им мисля доброто. Доволен съм от днешния мач, много се надявах да попаднем във втората група, но останахме в третата. Важно беше за нас днес да спечелим трите точки. Доволен съм от феновете, доволен съм и от футболистите“, сподели наставникът.

Относно звездата на тима Себастиан Виа, наставникът каза: „В българското първенство има много интересни играчи и Себастиан може да се представи по най-добрия начин само така. За нас е много хубаво да имаме играч като него в състава, затова трябва да го използваме повече докато е в отбора. Но всеки един се представя на ниво. Ние сме професионалисти и гледаме да представим исторически отбор като Берое възможно най-добре.“

„Нашият приоритет е да останем в групата, надявам се да привлечем по-добри играчи за следващия сезон“, каза още Ачиари.