0

Ф утбол със страх не се играе, заяви старши треньорът Светослав Петров след загубата на неговия Етър с 1:2 срещу Черно море в мач от 19-ия кръг на българската футболна efbet Лига. Той подчерта, че е непростимо да получаваш гол в последната минута, когато си с човек повече на терена.

"Футболът е честна игра и получаваш толкова, колкото даваш. Със страх не се играе. Разочарован съм. Не знам на какво се дължеше това, нямаше я увереността от другите мачове. Недопустимо е противникът да е с човек по-малко и да не можем да противодействаме", каза той за Диема Спорт.

"Футболът е мъжка игра. Когато играеш със страх да не сбъркаш, няма как да се получат нещата. Трябва сърце и желание.“

"Поздравявам футболистите на Черно море, тъй като се бореха и искаха победата. Каквото и да говорим за тактика, не може да ти вкарат в последната минута с човек по-малко. Най-вече след твой гол минути по-рано. Надявам се да си намерим сърцата", допълни разочарованият наставник.

За Черно море първото място не е фикс идея и помощник треньорът на варненци Петър Костадинов помоли отборът му да бъде оставен да се наслаждава на футбола. Това се случи след спорна дузпа, с която "моряците" почти изпуснаха победа над последния в класирането Етър.

Старши треньорът Илиан Илиев не бе на пресконференцията след мача, след като бе изгонен от терена именно заради реакцията си при дузпата на Етър. Тя бе вкарана от Мартин Тошев в петата минута на добавеното време, но още три по-късно Васил Панайотов бе точен за 2:1.

"Не сме гледали дузпата, но казаха, че била спорна. Заради това беше изгонен и Илиан Илиев. Хубавото от тази ситуация е, че момчетата потърсиха победата и след известна доза шанс топката отиде във Васко, който вкара", заяви Костадинов в интервю за Диема Спорт.

"Изпуснахме шест или седем 100-процентови ситуации, а тази глупост (червен картон), която Мазир Сула направи, можеше да ни коства две точки.“

"Поздравявам момчетата за почти перфектния мач и проявения характер след ситуацията в края. Наслаждаваме се на играта и те дават максимума от своите възможности цял полусезон. Единствената ни молба е да ни оставят да играем честно първенството. Знаете какви са бюджетите на ЦСКА и Лудогорец. Ние искаме просто да ни оставят да се наслаждаваме на играта. 

"Нашата роля (на треньорите) е лесна, тъй като попаднахме на хора, с които е приятно да се работи. На нас първото място не ни е фикс идея", завърши Костадинов.