0

А ржентинският нападател на Лудогорец Матиас Тисера започна да влиза в обувките на Клаудиу Кешерю и Пиерос Сотириу и да става все по-важен за отбора, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Само ще отбележим, че именно той вкара ранните и изключително важни голове при гостуването на ХИК Хелзинки и в дербито с ЦСКА. Попадението му във Финландия донесе стратегическа точка, а и вкара в касата на „орлите“ 210 000 евро, защото толкова носи ремито във втория по сила турнир. Голът му срещу „армейците“ обаче донесе много повече – победа, с която Лудогорец излезе втори в класирането, изпреварвайки именно своя понеделнишки опонент.

От началото на сезона Тисера има общо 8 гола, които са вкарани в 19 мача. Много по-впечатляващи са минутите, за които аржентинецът отбеляза въпросните си 8 попадения. Те са точно 870 във всички турнири, което значи, че аржентинецът бележи точно на 108 минути, малко повече от мача. Бавно, но сигурно Тисера се превръща в основен голмайстор на Лудогорец, защото вече изпревари Бърнард Текпетей и Каули, които имат по 6 гола, а пред него остава само звездата Кирил Десподов, който е с 9 попадения от началото на сезона.

Само ще отбележим, че в началото на сезона 26-годишният играч беше със статут на трети нападател след Пиерос Сотириу и дори Игор Тиаго. Кипърецът обаче бе продаден на японския Санфрече Хирошима, докато формата на бразилеца започна да спада. Само ще отбележим, че Тиаго няма гол от 29 юли, когато отбеляза при успеха с 5:0 над Спартак Варна. Това значи, че той е направил над 2 месец без попадение. А Тисера вкара в 3 от последните 4 мача на Лудогорец – срещу Арда, ХИК Хелзинки и Бетис. Не се разписа само срещу Локо Сф при загубата с 0:1, но в този мач той игра само 4 минути.

Аржентинецът бе купен от Платенсе за точно 881 000 евро през февруари, но например с гола си срещу ХИК Хелзинки той изби 210 000 евро. А ако Лудогорец беше удържал преднината си, то в касата на „орлите“ щяха да влязат цели 630 000 евро. Сега надеждите на Анте Шимунджа са, че головата форма на Тисера ще продължи и с попадение или две срещу финландците, той ще прати разградчани в Европа и напролет.