0

Н аставникът на Берое Хосе Ачиари посвети успеха с 2:1 над Левски на футболиста Франческо Селесте, чийто баща е починал. „Поздравявам играчите си, които се изправиха срещу много добър отбор. Хубава победа за нас.

Посвещаваме победата на феновете, които ни подкрепяха през целия мач. Бащата на Селесте почина и не можа да бъде с нас. В момента пътува към Аржентина. Тази победа е за него. Работата на играчите ми беше великолепна срещу добър отбор като Левски, чийто индивидуални качества на футболистите са много добри. До гола стояхме много добре, след това Левски започна да намира пространства, не създаваха много положения, но ни караха да се връщаме пред вратата“, заяви Ачиари. „Гледахме централната зона да е затворена. Оставяхме централните защитници на Левски да играят. Ключово беше, че вкарахме и двете си положения. Но трябва да кажем, че и противникът се представи много добре - с добър отбор и треньор. Задължаваше ни да се браним почти през целия мач. Справихме се в защита и сме щастливи с победата. Идваме след мач срещу първия, а сега играхме срещу гранд. Спечелихме шест точки и това е невероятно“, завърши Ачиари.

Треньорът на Левски - Николай Костов, логично беше разочарован от загубата срещу Берое с 1:2. Специалистът се надява неговите футболисти да си вземат нужните поуки.

„Предстоят анализи, за да видим къде е причината за тези грешки. Много груби неточности, но това е футболът. Приемаме случилото се и гледаме към следващата среща“, започна Костов. „Имахме преимущество в целия мач, но не успяхме да създадем добри ситуации за гол. Използвахме центрирания, които не са в наш стил, защото нямаме нападател тип таран“, добави Костов.

Наставникът говори и за липсата на звездата Уелтън, който е контузен. „Уелтън е много важен играч за нас, разбира се, че липсва. Той е любимец и на публиката. Надявам се лекарският щаб да вдигне възможно най-скоро и Ел Джемили, който също е с травма“, каза Костов.

Следващата среща на Левски е с Арда, а Костов очаква тежък двубой. „Поздравявам Арда, страхотен отбор са. Борят се от първата до последната минута и успяват да затруднят лидерите в класирането. От нас зависи да подходим сериозно и отговорно, за да успеем да победим“, завърши наставникът на Левски.