0

Т реньорът на Арда Александър Тунчев остана доволен след успеха с 1:0 като гост на Септември в София. Тунчев призна, че липсата на Абубакар Тунгара е поради административни причини, но видя позитиви при взелите участие в срещата.

„Доволен съм от победата, която постигнахме днес. С оглед играта – не се получи това, което искахме. Имаше припряност в нашите действия. Теренът е еднакъв за двата отбора. Днес си говорихме преди мача, че който успее да излъже другия и да вкара гол, то той ще бъде победителят. За щастие това сме ние“.

„През второто полувреме имахме 1-2 ситуации, които можехме да развием по-добре, но не се получи. Пред нашата врата допуснахме минимални грешки, които не се оказаха фатални. Абубакар не е в групата днес заради административни проблеми. Иван Коконов се разболя, а още двама са контузени и трябваше да се справяме без 6-7 човека. Радостен съм, че се справихме“.

Треньорът на Септември Светослав Петров, който днес празнува рожден ден, обяви, че най-важното за неговия отбор през предстоящия полусезон е да запази мястото си в Първа лига.

"Генерални изводи мога да направя, след като изгледам мача отново. Допускаме отново грешки, имаше и хубави моменти. Ако бяхме вкарали дузпата, мачът можеше и да тръгне в друга посока, но това е част от футбола.
Със сигурност се отразяват тези загуби лошо на отбора. Това, за което съжаляваме, е, че в началото на второто полувреме започнахме добре, имахме положения, но вместо да засилим натиска и да достигнем до гол, допуснахме грешки, които ни разхлабиха психиката и ни развалиха играта, от което се възползва противникът.

Искам през пролетта да видя едни добри игри. Да спрем да допускаме едни и същи еднотипни индивидуални грешки. Най-важното е да съхраним мястото на Септември в Първа лига", сподели Петров.