0

В Левски най-после са решили да се престрашат и да пробват как ще се справи с беговите тренировки Билал Бари. По програма той трябваше да е стартирал тези упражнения в края на септември, но на „Герена“ решиха да не рискуват и си дадоха отсрочка. Сега обаче той напусна фитнеса на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ и започна да се включва по малко по време на загрявките преди заниманията.

Така бе и вчера, когато застана редом до бразилците и Жереми Петрис. Французинът от марокански произход получи тежка контузия преди дербито с ЦСКА през миналата пролет. Първоначално „сините“ смятаха, че може да се възстанови без операция, но се оказа невъзможно. Той претърпя такава във Франция, но и това не помогна. Наложи се нова, която му бе направена през това лято в Испания.

Така близо 14 месеца той е аут, а освен това е и в графата на играчите, чийто договори изтичат. От следващата седмица нападателят започва бегови упражнения, като постепенно започва и работа с топка и ще се включи към тренировките наравно със съотборниците си. За завръщане в игра обаче е рано да се говори. Това ще се случи най-рано през пролетта. Заради него от „Герена“ се отказват от опцията да вземат още един нападател, макар да имат нужда от такъв.

Междувременно наравно с останалите вече тренира и Илиян Стефано. Героят от финала с ЦСКА пропусна последното дерби с „червените“ заради проблем със счупен пръст. Това обаче отшумя и той ще е на линия за Черно море.