0

С портист и ЦСКА завършиха наравно 1:1 в контролна среща, играна на Градския стадион в Своге. Павлин Чиликов даде аванс на домакините в 62-ата минута, а 15 минути преди края Маурисио Гарсес изравни.

През първото полувреме Стефано Кунчев отрази удари на Бисмарк Чарлс и Жеферсон Телес, като така не позволи на лидера в Първа лига да поведе в резултата. В 41-ата минута футболистите на Спортист организираха опасна атака, при която Филип Ангелов изведе Йоан Маринов в наказателното поле, но Менно Кох се намеси решително.

На полувремето старши треньора на ЦСКА Саша Илич пусна в игра Юрген Матай и Амос Юга. Браян Морено отбеляза гол за „армейците“, но попадението бе отменено поради засада. В 62-ата минута на мача Павлин Чиликов засече балонно центриране в наказателното поле и с хубав изстрел с глава в левия ъгъл на вратата се разписа за 1:0.

В 75-ата минута Менно Кох центира отляво и намери Маурисио Гарсес в наказателното поле, който овладя на гърди и с хубав изстрел от въздуха направи 1:1.

След паузата в първенството заради европейските квалификации на националните отбори ЦСКА посреща на стадион "Българска армия" състава на Черно море (Варна) в 1/4-финален сблъсък в турнира за Купата на България. Двубоят е насрочен за 4 април (вторник) от 20:00 часа.

Стартов състав на ЦСКА-София: Димитър Евтимов (к), Менно Кох, Галин Минков, Тибо Вион, Марселино Кареасо, Жеферсон Телес, Лазар Туфегджич, Тобиас Хайнц, Бисмарк Чарлс, Браян Морено, Дауда Бамба (Густаво Бусато ,  Маурисио Гарсес, Амос Юга, Радослав Живков, Иван Митрев, Юрген Матай, Брадли де Нойер,  Джонатан Линдсет, Асен Дончев)