0

Т реньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич бе много доволен след успеха над ЦСКА с 2:0 в Коматево.

„Усещането е странно. Вече 14 месеца съм тук и съм горд от своите футболисти, които дават всичко за клуба и привържениците. Това исках да изградя. Играхме футбол, който аз исках. Бързо преминавахме от защита в атака. През второто полувреме се опитахме да направим добръ преход. Доволен съм как се справиха моите футболисти“, заяви Валентич.

„Смятам, че се подготвихме много добре в анализа си на съперника. Подходихме по-директно и видяхме как губеха сили в средата на терена. Между първата и четвъртата позиция сме, но и преди мача казах, че трябва да се приближим до ЦСКА. Ако можем да спечелим второто място, ще направим всичко възможно, за да го постигнем“, добави още той.

Тодор Неделев завоюва приза Играч на мача в срещата между Ботев (Пд) и ЦСКА. Офанзивният халф записа гол и асистенция, с които помогна на своя тим да спечели срещу „червените“ с 2:0.

„Първото полувреме играхме доста добре, с доста подавания – това е нашият стил. Доста затруднихме халфовете им. Доближихме се до тях в класирането. Всеки мач е важен, но ще видим какво ще се случи до края на шампионата. Лесен мач няма, особено срещу ЦСКА. Много сладка победа“, каза Неделев.

„През този полусезон още нямаме загуба, напасваме се добре. Бароан започна да вкарва доста. Хубаво е, че не вкарват само едни и същи играчи. Радостно е това, че и защитници бележат и има разнообразие“, продължи капитанът на „канарчетата“.