0

Т реньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори след победата с 2:0 срещу Славия. С нея "червените" си осигуриха седмото място и бараж срещу ЦСКА за място в Лига на конференциите.

"Да започнеш мача с гол е един много важен фактор за всеки един отбор. Получи се хубав мач. Поздравявам момчетата и най-вече за това, че играха като отбор", сподели той.

"Определено грешки имаше и днес, опитваме се да ги сведем до минимум. Това е част от играта. Който не играе, той не греши, колкото и клиширано да звучи. Бяхме концентрирани, което ни донесе и успеха", каза наставникът.

"Ние не работим от преди този мач, откакто работим заедно си говорим постоянно, че един отбор без големи цели не търпи развитие. Когато искаш да се развиеш, трябва да си готов да търсиш именно адреналина и напрежението. Трябва да свикват с тези неща, ако искат да играят на високо ниво", допълни Илиев.

След това той разкри и дали е следил резултата в мача между Ботев и Арда: "Не съм следял развоя, даже бях казал на помощниците си да изключат телефоните си и да акцентираме върху това, което си зависи от нас".

"Всеки един двубой дава самочувствие и увереност на даден футболист. Винаги съм казвал на футболистите, че независимо какво се случва във футбола или живота, главата им трябва да стои на нивото на носа. Нито да е долу, нито да е горе", каза още треньорът.

"Аз мога да коментирам моя отбор и ще се концентрирам върху това. Ще се възстановим и ще се подготвим по най-добрия начин. Не мисля, че нещо по-различно ще правим за следващия двубой", завърши Валентин Илиев.

Треньорът на Славия Златомир Загорчич сподели, че отборът му е излязъл с различен състав, за да види какво има в школата. Специалистът добави, че ще продължи да води тима и през следващия сезон. 

"Допуснахме ранен гол. Днес излязохме с различен състав, да видим с какво разполагаме в школата. Можеше да изиграем и по-силен мач. Заслужена победа на ЦСКА 1948. Има още много работа с младите. Правим го постоянно. Надявам се момчетата, които влязоха през второто полувреме, да покажат талант и възможности", започна Загорчич. 

"Днес опитахме да спечелим мача. Не се получаваха нещата. Искахме да правим нещата, които правим с опитните. Много съм доволен от всички, които бяха на терена. За съжаление не успяхме да спечелим". 

"Върнах се тук и започнах да работим това, което сме правили и преди. Момчетата приеха това много сериозно и го показаха на терена. Тук съм. Преди малко си говорихме в съблекалнята за лагера в Банско. Ще видим и с по-малките какво ще правим", завърши Заги.