0

Н аставникът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев даде своето мнение след края на двубоя срещу Арда от осмия кръг на efbet Лига, загубен от „червените“ с 1:2.

"Не изиграхме добро първо полувреме. Имаше много напрежение в моя отбор, което не виждам причина и защо трябва да има такъв стрес, много технически грешки. Това даде увереност на съперника. Първото полувреме не успявахме да скъсим дистанцията в средата на терена и загубихме много единоборства", заяви той.

"През втората част направихме смяна и се коригираха нещата. Изглеждахме така, както бих искал. Създадохме положения. Ние не успяхме да отбележим фланговите атаки, както направи съперника. Мисля, че излязохме с едно огромно напрежение на терена. Преди мача имаше тишина в съблекалнята, която не ми направи позитивно впечатление. Проведох разговор с капитаните и ми казаха, че всичко е наред. На полувремето казах, че трябваше да бъдем по-уверени. Отборът през втората част показа съвсем друго лице", добави специалистът.

"Грешки ще има винаги, но трябва да се научим да сме смели и да се надиграваме със съперника без страх и напрежение. Имам доверие на всеки футболист. Заради паспортите извън европейския съюз и по други причини се налагат промени. Не се е случило нещо кой знае колко фатално. Неприятна загуба, но промените са направени, защото бяха наложителни. Липсваха Сердюк и Умарбаев. Няма как такива футболисти да не отсъстват. Или трябва да се лишим от един нападател, или Пишчевич, Талис. Трябва да се оправям", завърши Валентин Илиев.

Колегата му в Арда Александър Тунчев призна, че се надява този успех да вдъхне самочувствие на водения от него тим.

„Постарахме се през първото полувреме, контролирахме мача. През второто се дръпнахме назад и очаквахме ситуации на контраатака. Радвам се, че вкарахме втори гол след статично положение, който да успокои мача“, заяви Тунчев.

„Ебоа Ебоа е от голяма полза в статичните положения. Разполагаме с футболисти, които могат да играят добре с глава, защото едно статично положение може да реши мача“, каза още той.

„Борислав Цонев не играе на типичната си позиция. Имал съм много разговори с него, че там е много полезен за отбора. Знам, че е по-офанзивен, но той е футболист, който може добре да държи топката и да я подаде по най-добрия начин. Важното е, че победихме като гост. Срещу Славия и Черно море играхме добре навън, но малшанс ни попречи да вземем трите точки. Надявам се тази победа да ни вдъхне самочувствие“, заяви старши треньорът на Арда.

„Съболезнования за Мартин Венев и семейството му. Да излезеш след тази трагедия в негово семейство показва голямо мъжество и искам му пожелая да гледа напред“, завърши Тунчев.