0

Ш ефът на Съдийската комисия към БФС Виктор Кашай даде пресконференция преди началото на сезона, на която разкри какви са новостите, промените и своето виждане за бъдещата работа. Той представи и новата екипировка, с която реферите ще ръководят мачовете у нас през сезон 2022/2023, а също така и новото лого, което ще бъде поставено от лявата страна на гърдите, върху джобчето с картоните, предаде Gong.bg.

„Лесно е сега да кажа, че съдиите са готови и следващата седмица да има някоя грешка. Имаме добри съдии, те са в добра физическа форма, след това всичко зависи от тях. Моята задача е да ги подготвя, но на терена са съдиите и те трябва да взимат решения. Знам, че те искат да покажат най-доброто от себе си“, заяви Кашай на пресконференцията.

Унгарецът уточни, че от новия сезон ще има ясно разпределение на отговорностите за нарядите и той лично ще прави назначенията на главните съдии.

„„От следващия сезон си разделяме ясно отговорностите - аз определям главните съдии в efbet Лига, отговорникът за асистентите определя нарядите за асистентите и моят колега Георги Ринг определя ВАР назначенията. Аз съм ръководител и отговорността е моя“ каза той.

„Надявам се, че с новите екипи ще изглеждаме по нов начин. За новия сезон имаме 22-а съдии в Първа лига. 21 са от миналия сезон и добавяме един нов. Започнах работа през февруари, а Лигата приключи през месец май. Имах малко време за проверка на качеството на съдиите, затова не правим промени, а ще наблюдаваме тези до декември. И на Нова година ще бъдат редуцирани. Тук е като при отборите - едни изпадат, други влизат. ВАР ни помогна да поправим много грешки. Без ВАР щеше да има много повече скандали. Всички в България трябва да са доволни, че имаме ВАР. Това беше първи сезон с ВАР, но вече нямаме такова оправдание, така че трябва да се представим още по-добре“, допълни Кашай.

„Не съм тук като турист само за уикендите, това е моята работа. Имам апартамент в София, работя със съдиите, правя нарядите, работя по договори като този с Макрон. Когато съм в Унгария, следя всичко онлайн, всяка седмица правим срещи със съдиите и обсъждаме важни теми“, каза още ръководителят на българските съдии.