0

Б ез абсолютно никакво съмнение Лиъм Купър е звездният трансфер на ЦСКА това лято. Той може и да дойде без пари от Лийдс, но е истинска легенда на йоркширци след 10 сезона на „Еланд Роуд“. 33-годишният футболист направи отлична кариера, в която изкара много пари, но животът му изобщо не е лесен.

Роден е в Кингстън ъпон Хъл, 270-хиляден град на река Хъл. „Ние сме семейство от работническата класа с добър морал“, казва новият играч на ЦСКА. И признава, че ако не е имал късмет да стане футболист, е щял да работи на доковете.

„Баща ми и брат ми Джо качват палета на големи кораби, които плават по река Хъмбър. Прекарали са много студени нощи. Благодарен съм, че кариерата ми тръгна в друга посока и не се отказах, дори когато бях в Лига 2. Бях един от късметлиите. Имам много приятели, които претърпяха нещастие и трябваше да отидат и да си намерят работа, повечето на строителните площадки“, заявява Купър. „Имах късмет, но и трябваше да работя усилено за това. Никога не съм бил най-природно надареният играч. Но едно нещо, което винаги съм имал, е голямо сърце, никога не се отказвам! Постигнах всичко това и имам да благодаря на толкова много хора“, споделя той в интервю за Scotsman.com. 

Целия очерк четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"