0

П оложението в Славия е критично чисто кадрово, заяви старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич след поражението с 0:1 срещу Левски в мач от деветия кръг на българска футболна efbet Лига. Той заяви, че вече е изказал мнението си пред ръководството на най-стария столичен тим, но не пожела да го каче пред камера.

"Мотивирани сме всеки мач и излизаме за победа. Положението обаче в момента в Славия не е добро и се надявам да се оправят нещата. Вече дълъг период от времето имаме много контузени и 2-3 седмици се готвихме с 18 човека. Днес пак една или две контузии, ще станем 16. Тренировките не приличат на това, което искаме да играем. Твърде много кадрови проблеми.

През второто полувреме направихме всичко възможно, за да се върнем в мача, но не успяхме. В момента положението е критично", допълни Загорчич.

Запитан дали е говорил с ръководството по този въпрос, той каза: "Абсолютно, да. Трябват ни повече футболисти. Два месеца да тренираме с толкова малко хора е много трудно за един треньор. В момента сигурно сме 16 човека. Положението е много трудно, без да знам какво е и състоянието на Галин Иванов".

Колегата му в Левски Станислав Генчев пък обяви, че Левски е бил далеч от това, което може и иска, но е хубаво, че спечели с 1:0 срещу Славия.

"Не създавахме голови ситуации от игра и трябваше статично положение да се превърне в голово за нас. За всеки отбор статичните положения са важни. Имаме играчи, които са много добри във въздушните двубои и се стараем да ги използваме по най-добрия начин. Нормално е да се възползваме от това, но чисто игрово има много поуки за вадене. По най-бързия начин.

Важно е отборът да има добър синхрон, но на Цунами му се наложи да играе на чужда позиция. Трудно му е там (в халфовата линия). Макун пък не беше готов да играе 90 минути, но се наложи и него да оставя на терена. Наложи се да рискувам здравето му.

Бяхме далеч от това, което можехме и искахме, но е хубаво, че спечелихме“, допълни наставникът.