0

З дравко Лазаров е сред играчите, чиято кариера е преминала и през Славия, и през Левски. Бившото крило има един период при „сините (1998-1999) и три при „белите“ от „Овча купел“ (1999-2000, 2007, 2012-2013). От „Мач Телеграф“ потърсихме родения в Септември футболист, за да сподели мнението си за предстоящото столично дерби.

- Здравко, предстои най-старото столично дерби. Играл сте и в двата отбора, как оценявате сегашното им състояние и кой има повече шанс за успех?

- Във всички случаи очаквам да стане много интересен мач. Славия е с нов треньор и показаха срещу Локо Пд малко по-добра игра, въпреки загубата. Мисля, че постепенно ще се върнат в играта и ще подобряват формата си. Дали ще е точно срещу Левски, ми е трудно да преценя. Що се отнася до „сините“, те са добър и сработен отбор. Намират се и в добра форма. Остава ни да се надяваме на хубав мач и по-добрият отбор да спечели.

- Доколко треньорската смяна може да окаже влияние върху изхода от този мач?

- Има една поговорка – по-добре късно, отколкото никога. Така е и в Славия. Под ръководството на Бакеро отборът изпадна тежко положение. Нормално е в тази ситуация да се направи треньорска смяна. Не мога да си представя, че Славия може да изпадне от Първа лига. Шефовете постъпиха съвсем естествено, като смениха Бакеро. Има достатъчно кръгове и достатъчно мачове, за да се вдигне отборът и да покаже добри резултати.

- Треньорът е нов, но играчите са същите. Смятате ли, че Славия има потенциал да се върне в борбата за по-предни позиции? 

- Да, определено. Като цяло Славия има добри футболисти и добър отбор. Проблемът е, че загубиха много точки, а с това и увереност, самочувствие. Работата на треньора е да ги вдигне и да използва този потенциал. 

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"