0

С итуацията около желания от ЦСКА Данило Асприля става все по-заплетена, разкрива „Мач Телеграф“ днес.

В Израел хванаха нападателя в блъф, който да му издейства трансфер на "Армията". Припомняме, че онзи ден Данило обяви пред радио в Колумбия, че много иска да се завърне в родината си и да играе в Индепендиенте Санта Фе. Той обясни, че е помолил ръководството на Бейтар Йерусалим, който държи правата ме, да го пусне без пари в Колумбия. Шефовете на тима му обаче вярват, че идеята на Асприля е да разтрогне договора си, а след това да отиде в ЦСКА без пари, а историята с завръщането в родината му била за заблуда.

"Проблемите с Данило Асперия вече изтощава хората от Бейтар Йерусалим. Както ръководството, така и треньорите са уморени да се занимават с колумбиеца и смятат, че поведението му има лош ефект на останалите играчи. Вчера шефовете на Бейтар са казали на Данило: „Няма да те освободим без финансова компенсация. Или ЦСКА ще плати за теб, или оставаш в Бейтар“, съобщи една от водещите медии в Израел.

"Ръководството на клуба е стигнало до това решение, след като в сряда следобед от ЦСКА обявили, че са готови да платят за трансфера на Асперия, но вечерта вече са били на друго мнение. Когато шефовете на Бейтар са научили, че ЦСКА няма да плати за Данило, са казали на нападателя, че няма да го пуснат без пари. Това пък е ядосало играча, който решил да тролва системата с интервюто пред радиото в Колумбия, в което твърди, че иска да ходи в Санта Фе. След това самият Асприля публикува в социалните медии уморено/сънливо емоджи, а негов съотборник написа: „Вече не могат да се разберат ходовете на Данило, той иска да играе в България, но се държи лошо“, пишат още в Израел.

Медиите в страната твърдят, че исканата сума за Асприля е 200 000 евро, които от ЦСКА първо казали, че ще платят, а после отказали.