0

Бранителят на Черно море Живко Атанасов, сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящият сезон в Първа лига. Той коментира и кратката пауза, както и целите през предстоящият сезон.

- Живко, времето за подготовка през това лято е доста малко – ще успеете ли да се справите?
- Всичко е наред. Тренираме и се готвим за старта на новия сезон. Всички сме здрави, а това е най-важно. Дано да продължи да бъде така. Надявам се, че сме успели да надградим. Очаквам да сме отново един от най-стабилните отбори в Първа лига. Мисля, че сме много корав тим, който има силите да победи всеки. През миналата кампания го показахме. 

- Каква ти е оценката за миналия сезон и извадихте ли си поуките?
- Мисля, че направихме един много добър сезон. Имахме 15 победи в първенството, което беше един добър резултат и спечелихме солиден точков актив. За жалост, накрая не успяхме да задържим инерцията, която бяхме набрали. Не можахме да се преборим за място в европейските клубни турнири, но въпреки това играхме силно. Може би трябваше да има един по-добър завършек, но се надявам през новото първенство  това да се случи и да зарадваме нашите верни фенове. 

- Казваш, че загубихте инерция в края на миналия сезон. Физическа умора ли имаше?
- Не мога да кажа дали проблемите ни бяха физически. По-скоро - не. Винаги сме се чувствали добре физически и сме си оставяли сърцата на терена. В Черно море има дух, който не умира! Може би някъде другаде бяха проблемите. 

- Кой мач миналото първенство ще остане в паметта ти?
- Те са много мачовете, които ме връщат към хубавите спомени. Победата над Левски с 1:0 във Велико Търново, както и тази над Лудогорец, въпреки че този мач остави горчилка след изпълнението на дузпите за Купата. Успехът над ЦСКА на „Армията“, също беше много важен за нас. Имахме хубави мачове в първенството. Няма как да забравя победата над Спартак на „Тича“ с 3:2. Не бях играл в това невероятно дерби.  И двата мача с тях бяха много напрегнати. Показахме, че сме по-добри.

- Ще ти липсва ли това дерби сега, след като Спартак отпадна?
- Винаги е хубаво, когато има дерби – повече се говори за футбол. Хубаво е добре да има такъв мач, да го вземеш и да се чувстваш добре. Сега ще липсва на целия град. Ще ми липсва атмосферата. Те обаче имат добри играчи и вероятно ще успеят бързо да се върнат. Георги Георгиев се присъедини при тях, а той е много добър.

- Имахте ли време да починете с тази толкова къса пауза?
- Не е приятно, когато е толкова къса паузата. Много бързо трябва да се подготвиш за следващият сезон. Доста се сливат нещата, но се надявам да е за добро. 

- Бяхте на лагер в Тетевен. Как беше базата и условията на терените?
- Всичко беше наред. Условията бяха добри. Лагерът мина добре. Надявам се да сме готови за новия сезон. Всички момчета се постараха и тренираха много добре. 

- Поставиха ли целите пред вас?
- В Черно море те са ясни. Гоним място в европейските клубни турнири. Надявам се да успеем да завършим сезона в Топ 3. Дай Боже, тази година да постигнем целите си, защото винаги сме на една крачка от това. Надявам се и вярвам, че можем да вземем отново Купата на България. Искам да повторя успеха от 2015 година.

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX