0

Б ранителят на Черно море Живко Атанасов сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящият сезон и оценката за резултатите през есента. Той заяви, че е радостен, че „моряците“ започват пролетния дял от шампионата срещу Лудогорец и ЦСКА.

„Оценката ми за представянето на отбора през първия полусезон е отлична. Надявам се да продължим и през тази година във възходяща линия и да постигнем нещо значимо. Ние сме реалисти и това, че сме първи в класирането в момента не може да ни главозамая. Гледаме във всяка среща да излизаме за победа. Стараем се с всеки следващ двубой да се развиваме и да надграждаме. Не мислим за титла. Реално целта от самото начало на сезона е Европа. Апетитът идва с яденето и всичко може да се случи. Видяхме в Англия какво се случи преди години, когато Лестър стана шампион. Никой не го очакваше. Ще опитаме да стигнем поне до Европа“, започна той. 

„Една от най-силните ни срещи през полусезона беше срещу ЦСКА. Играхме силно на „Армията“. Тогава можехме и ние и те да победят, но завършихме 1:1. Играхме силно и с Локо Пд и с Левски. Всички се раздадохме на 100% през тази есен. Това е вероятно и причината да има толкова много голмайстори в отбора. Всички желаем победата във всяка среща и всеки дава максимума от себе си. Като най-слаб мач определено беше този с Литекс за Купата и нашето отпадане. Със сигурност имаше мачове, където можехме да вземем нещо повече. Един от тях е този с Хебър. Завършихме 1:1 и ни изравниха в последната минута. Срещу Арда и онова 3:3 в първия кръг също. Понякога можеш да спечелиш в последните секунди, но и да загубиш. Сега стартираме с два мача срещу преките конкуренти за титлата. Честно казано това са най-силните отбори в България. Радвам се, че започваме с два ударни мача срещу Лудогорец и ЦСКА. Целта ни е победа и в двата мача. Нека, който е по-достоен да победи. През 2024-та си пожелавам всички да сме здрави и да успеем да надградим и да радваме нашите фенове с играта и резултатите ни“, завърши Атанасов.

ПЕТЪР-ДЕЛЯН ИВАНОВ