0

Л евски може и да не завърши годината така, както искаха феновете му, но пък успя да изпълни целта си. Днес играчите му струват повече отколкото са стрували някога в кариерите си до момента. Това важи за всички, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Макар в последно време в устата на всички да е Филип Кръстев. Твърди се също, че интерес има и към още трима играчи на „сините“ - Андриан Краев, Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба.

На „Герена“ обаче са категорични, че не искат да се разделят с нито един от тях. Причината е ясна – Станимир Стоилов иска да запази гръбнака на тима си и само да го надгради. А и отдавна е ясно, че през зимата по-трудно може да се намерят попълнения. И то качествени, за сметка на лятото.

„В момента всички отбори са пас. Чака се световното първенство. Не, че всички отбори ще купуват национали, но просто нещата са в застой“, твърдят запознати в бранша. 

Историята освен това показва, че Левски не е по-зимните трансфери. „Сините“ са успели да вземат добри пари само за трима свои играчи – Ричардо Еромоигбе, Найджъл Робърта и Жоазиньо. Освен това почти всички продажби в този период са били направени принудително.

Това важи за триото, което изредихме, какво и останалите „топ“ продажби – Гари Родригес (600 000 евро, Елче), Антонио Вутов (600 000 евро, Удинезе), Жеан Карлос (500 000, Амкар) и Жеан Карлос (500 000, Китай). 

Мъри бе пас до 2008 година

Станимир Стоилов и през първия си период не бе от хората, които с лекота се отказваха от играчи. Независимо дали те са основни фигури в отбора или не. През сезон 2006/07 година Георги Иванов – Гонзо получи правото на трансфер в Риека.

В зимната пауза на сезон 2007/08 обаче Стоилов трябваше да се пречупи. Това бе свързано и с ултиматум около оставянето му в отбора. Един след друг „сините“ се разделиха с Ричард Еромоигбе, Димитър Телкийски, Елин Топузаков, Валери Домовчийски, Христо Йовов и Седрик Бардон.

В крайна сметка обаче Мъри бе уволнен и призна, че част от тези продажби са били като отрязани пръсти за него.