0

Ц яла престъпна групировка се е окопала около скандалния халф на Юве и националния отбор на Франция Пол Погба, за да смуче от паричките му под формата на рекет, съобщават френските медии. Тези дни Матиас Погба, по-големият с 3 г. брат на Пол, нарече халфа „предател“ и го обвини, че е наел магьосник да направи черна магия за контузия на звездата на „петлите“ и на ПСЖ Килиан Мбапе.

Това „разкритие“, опровергано от Пол Погба и адвокатите му, е само началото на мащабна атака през социалните медии срещу играча, агентите и обкръжението му.

Според RMC Sport халфът вече е кихнал 100 000 евро на своите изнудвачи, които искат от него ни повече, ни по-малко от 13 милиона евро за „услугите“ им. 

Същата медия разкри, че играчът на Ювентус е бил нападнат през март в Париж от двама мъже, въоръжени с американски автомат М16, по време на сбора на френския национален отбор.
Полузащитникът е бил нападнат в парижки апартамент през март, когато е бил на лагерсбор с френския отбор и след като е посетил Роаси-ан-Бри, кварталът на детството му, в който е бил свързан с доста дружки, някои от тях определено много съмнителни.

Погба отива в апартамент в Париж, за да се свърже с двама приятели, когато внезапно от една от стаите на дома излезли двама с качулки и въоръжени с автомати, единият от които М16. 
Те поискали от футболиста на Ювентус да плати 13 милиона евро за „извършени услуги“ като приятели. Според RMC Sport Погба е отбелязал и присъствието на трети човек на име Бабакар, който също е бил въоръжен и на когото се твърди, че е дал 100 000 евро през март, за да спечели време от изнудвачите.

Според доклади във Франция престъпниците, които са инициирали изнудването на Погба, са записвали нападението над халфа, тогава играч на Ман Юнайтед.

В неделя, ден след избухването на скандала с Погба чрез разпространението на видео на по-големия му брат Матиас, адвокатите на футболиста увериха, че вече са предприели съдебни действия срещу тази организирана банда.

Източникът на RMC Sport твърди, че Погба е платил първоначална сума на рекетьорите, които го преследват от месеци, за да спечели време и да опита да успокои нещата.

Престъпната банда, която го сплаши и в която може да е член и брат му Матиас Погба, иска 13 милиона евро за приятелски "услуги" в продължение на много години, вкл. и за предполагаемото гарантиране на безопасността му като футболист.

Според защитата на футболиста е невярно, че Погба е наел услугите на магьосник, за да нарани и сплаши Килиан Мбапе. 

Френският национал призна пред френското правосъдие, че всичко е част от стратегия, оркестрирана от брат му, за да го дискредитира. В процесуално отношение парижката прокуратура е решила да действа служебно и вече е започнала разследване за изясняване на фактите.