0

Т отнъм не успя да победи останалия с 10 души още преди почивката отбор на Саутхемптън и завърши 1:1 в среща от 20-ия кръг на Висшата лига. 
В другите два ранни мача от кръга лондонските Уест Хем и Кристъл Палас постигнаха убедителни победи. "Чуковете" разгромиха с 4:1 като гости Уотфорд и събраха 31 точки, които ги изкачиха на 4-о място, изпреварвайки точно Тотнъм. Кристъл Палас пък разби с 3:0 на собствен терен аутсайдера Норич и се придвижи на 9-о място с 23.

Край южния бряг Саутхемптън излезе напред в резултата в 25-ата минута, когато Джеймс Уорд-Праус се разписа след центриране от корнер. Гостите изравниха четири минути преди края на първото полувреме от дузпа. Тя беше реализирана от Хари Кейн, след като ганаецът Мохамед Салису беше изгонен с втори жълт картон заради фаул срещу Хюн Мин-сон.

През второто полувреме Тотнъм владееше повече топката, като в някои моменти процентът на притежание стигна над 70. На два пъти дори топката влезе в мрежата на Саутхемптън, но головете бяха отменяни с ВАР.

Въпреки равенството, Антонио Конте има личен повод за гордост след края на мача, тъй като стана първият мениджър на "шпорите", който е непобеден в началните си седем мача начело на отбора. Тотнъм е на 6-о място с 30 точки, а домакините са 13-и с 21.