0

А йнтрахт Франкфурт победи Барселона с 3:2 на "Камп Ноу" в среща-реванш от четвъртфиналите на Лига Европа. По този начин каталунците напускат турнира, за който бяха смятани за основен фаворит. Германците се класираха за полуфиналите с общ резултат 4:3. 

Филип Костич реализира дузпа още в 4-ата минута за нарушение на Ерик Гарсия срещу Йеспер Линдстрьом. Сантос Боре с фантастичен гол удвои в 36-ата минута. В средата на втората част отново Костич с нисък диагонален удар направи резултата 3:0 в полза на германския тим. Серхио Бускетс намали резултата в първата минута на добавеното време след страхотен гол с мощен изстрел.

Попадението на Боре пък влезе в историята на неговата родина, тъй като той е едва вторият футболист от Колумбия, вкарал гол на Барселона в европейските клубни турнири.

Уест Хем се саморазправи с Лион, побеждавайки го като гост с 3:0 в третия мач-реванш от четвъртфиналите в Лига Европа. По този начин лондончани си спечелиха място на полуфиналите в надпреварата с общ резултат 4:1. 

Крейг Доусън даде аванс на "чуковете" в 38-ата минута, след като засече центриране от корнер на Пабло Форналс. В 44-ата минута Деклан Райс удвои след хубав удар от границата на наказателното поле. В 48-ата минута на срещата Джаред Боуен вкара нов гол за Уест Хем след подаване на Форналс. 

С тези голове Уест Хем се класира на полуфинал в европейските турнири за пръв път от 70-те години на 20-и век. 

По-рано днес Лайпциг също се класира за 1/2-финалите след победа над Аталанта в реванша.

Глазгоу Рейнджърс стана последният отбор, който си осигури място на 1/2-финалите в Лига Европа. Шотландците постигнаха победа с 3:1 над Брага след продължения.

Те можеха да решат мача много по-рано, тъй като водеха с 2:0 още след първото полувреме след две попадения на Джеймс Таверниер във 2-ата и 44-ата минута от дузпа, а съперникът им бе с човек по-малко след червен картон на Тормена в края на първата част. Въпреки това португалците върнаха едно попадение чрез Давид Кармо в 83-ата минута и пратиха мача в продължения. Там обаче домакините успяха да вкарат трети гол чрез Кемар Руфи и така си осигуриха крайния успех след 3:2 общ резултат от двата мача.