0

С ъветникът на Гриша Ганчев в ЦСКА Алън Пардю даде интервю пред Daily Mail, в което говори основно за ситуацията в Нюкасъл, но и коментира случващото се ЦСКА и родния футбол.
„Този клуб е имал страхотни моменти в миналото. Говорим, че ЦСКА е взимал победи срещу Ливърпул и Байерн Мюнхен, но това е много-много назад във времето. В момента това ниво, което поддържаме, ни устройва и е важно. Разликата между класирането в Европа и отпадането - може да бъде в рамките на половин милион паунда“, каза Пардю.

„Да, загубихме срещу Бодьо в Лигата на конфедерациите, но сега голямата цел ни е дербито с Лудогорец. Ние спечелихме Купата на България миналата година и ги победихме на полуфинала, а този сезон смятаме да ги притиснем докрай. Събрахме добър отбор с доста нисък бюджет и директните мачове ще определят къде ще отиде титлата“, прогнозира Пардю.


Той коментира и въпрос, който очевидно не му е понятен - телевизионните права.
"Собственикът на Лудогорец е собственик на компанията, която държи телевизионните права за българския футбол. Това означава, че играта ни ще бъде трудна. Правилно ли е това?“, заяви Пардю в разрез на истината, а тя е, че босът на "орлите" вече няма нищо общо с телевизионните права, които са изцяло в Нова Телевизия.

Пращат го на скаутска мисия в Мароко

Британецът Алън Пардю продължава да е тясно свързан със селекцията на ЦСКА. Той потвърди това, след като обяви, че е натоварен с отговорна мисия за зимните трансфери на тима. 
"Отивам в Мароко да гледам играчи. Натоварен съм със скаутска мисия там", обяви Алън Пардю.
Той не разкрива конкретни имена на футболисти, които ще следи. Нето на какви постове ще търси нови за ЦСКА.
Съветникът на Гриша Ганчев обяви, че ще съдейства и за изграждането на новия стадион на мястото на "Българска армия".
Участвам активно по планировката на новия стадион", призна Пардю.

Рой Ходжсън ще го връща в треньорството

Алън Пардю може да се върне в треньорската професия. За това призна самият той пред Daily Мail. Припомняме, че британецът е водил доста отбори и дори в един момент се смяташе, че босът на "червените" Гриша Ганчев го гласи именно за треньорския пост на "Армията".
Самият Пардю призна, че се е вдъхновил от приятеля му Рой Ходжсън и е възможно това да го накара отново да стане треньор.