0

Н аставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти изпревари сър Алекс Фъргюсън като най-успешен треньор в Шампионската лига. Италианецът вече има 103 победи в надпреварата, повече от всеки треньор в турнира.

Анчелоти подобри рекорда, поставен от легендата на Манчестър Юнайтед Фъргюсън, с успеха 5:1 срещу Селтик на "Бернабеу" в сряда вечерта. Според някои статистици обаче победите му са 102, тъй като има спор дали трябва да се зачита прекратен мач срещу Интер през сезон 2004-05, който по-късно е присъден като служебна победа за тогавашния му отбор Милан.

След мача италианецът се пошегува, че целта му е да запише 200 победи в Шампионска лига.

"Да ги направим 200. Щастлив съм, че записах този рекорд тук, в Мадрид! Натрупаха се доста мачове на пейката. Мисля, че се справих доста добре", каза Анчелоти.

Победата над Селтик също така осигури първото място в група F за носителите на трофея в Шампионска лига, които спечелиха своята група за трети пореден сезон.

Относно предстоящия жребий и кой отбор иска за съперник на осминафиналите, Анчелоти каза: "След миналата година е по-добре да не гледаме жребия. Първото място в групата ти дава малко предимство, но не прекалено", каза той.

Анчелоти похвали вратарят Тибо Куртоа за спасената дузпа през първото полувреме, но изтъкна, че всички играчи за важни за един отбор.

"Добрият отбор трябва да има добър вратар, добри защитници, добри халфове и добър нападател – а също и добър треньор! Това е най-важното“, каза Анчелоти с усмивка.