0

В навечерието на първия си мач на европейското – срещу Сърбия утре, Англия потъна в сълзи. Един от най-големите голаджии на Острова от близкото минало, който никога не получи повиквателна за националния отбор – Кевин Кембъл, почина едва на 54 години. Той е бил хоспитализиран със сепсис и изненадващо е издъхнал.

Кембъл е шампион с родния си клуб Арсенал през сезон 1990/91. За "артилеристите" записва 224 мача във всички турнири в периода между 1988-а и 1995-а и бележи 60 гола, като печели още Купата на Англия, Купата на лигата и Купата на носителите на национални купи (несъществуващия турнир за КНК).

След това носи екипите на Лейтън Ориент, Лестър и Нотингам и турския Трабзонспор. После преминава в Евертън. Той става герой за „карамелите”, като ги спасява от изпадане и е първият им тъмнокож капитан в историята. Кариерата му финишира в Уест Бромич и Кардиф Сити.

В продължение на две десетилетия Кембъл бележи 149 попадения в 521 мача. Той държи рекорда за най-много голове във Висшата лига за футболисти, които никога не са викани в националния отбор на Англия.

Последната му снимка, публикувана от него в социалните мрежи, съдържа само три думи: "Здравето е богатство…”