0

С тарши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори след отпадането от Андерлехт в плейофите на Лигата на конференциите. Българският шампион загуби след дузпи. Наставникът на „орлите“ сподели, че футболистите му са поели отговорност и са решили сами кой да изпълнява и в какъв ред. Според него не е професионално да накара някой да стреля от бялата точка. Шимунджа определи еврокампанията на Лудогорец като много добра и поучителна.

„Не бях доволен и говорих с играчите. Не беше логично да направим толкова много непредизвикани грешки. Второто полувреме беше по-добро, но това е европейски мач срещу много добър опонент. Не беше лесно за играчите, но имаме качества. Искахме да се представим по най-добрия начин. Важното е, че ние продължихме да се борим, но когато допускаме такива грешки, противниковите играчи се радват“, каза Шимунджа.

„При дузпите играчите решават. Да накарам някой да стреля, няма да е професионално. Играчите взеха тази отговорност и аз съм горд с тях. 

Това европейско пътешествие беше много добро, много поучително. Вярвам, че след този мач те ще станат по-добри хора и по-добри играчи, а ни по-добър отбор. Горд съм с тях, независимо, че не се класирахме“, каза още треньорът на Лудогорец.