0

О тборът на Атлетико е новият господар в Мадрид, след като постигна победа с 3:1 над градския си съперник Реал в най-интересния мач от шестия кръг на испанския футболен шампионат.

Старши треньорът на "дюшекчиите" Диего Симеоне бе заложил умело капани, в които тимът на "белия балет" падна в началото и на двете полувремена.

На "Уанда Метрополитано" Алваро Мората даде преднина на домакините след само четири минути игра. Испанският национал засече с глава центриране на Самуел Лино и не остави шансове на вратаря на гостите Кепа Арисабалага.

Кепа бе безпомощен и в 18-ата минута, когато Антоан Гризман записа един от редките си голове с глава. Дребният французин обаче бе непокрит след центриране на Саул Нигес и покачи на 2:0.

Реал се върна в мача чрез Тони Кроос десетина минути преди почивката. Бившият германски национал овладя топката на границата на наказателното поле, финтира бранител на Атлетико и с мощен удар с десния крак не остави шансове на Ян Облак.

Секунди преди паузата между двете полувреме гол на Реал бе отменен заради засада.

Втората част на мача започна по подобие на първата - с гол от съблекалнята за Атлетико. Само 35 секунди след рестартирането на мача Мората отново бе оставен непокрит в наказателното поле и с нов удар с глава вкара втория си гол в мача, за да оформи резултата от 3:1, оказал се и краен.

В 54-тата минута Атлетико можеше да се добере до четвъртия си гол в срещата с глава, но ударът на Марио Ермосо този път бе спрян от гредата.

С победата Атлетико събра 10 точки от пет изиграни мача. С мач повече Реал е на трета позиция с 15 точки. Начело са отборите на Барселона и Жирона, които имат по 16 точки, пише БТА.