0

Н ов сериозен играч се е появил на хоризонта за Филип Кръстев, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф". Както е известно, футболистът обяви официално раздялата си с Левски с пост в социалните мрежи. Договорът му за преотстъпване приключи. Изпълнителният директор на „сините“ Даниел Боримиров пък разкри, че Филип е отказал възможността да остане още един сезон на „Герена“. Така той ще търси други варианти за кариерата му. 

Вчера „Туитър“ гръмна, че интерес към него проявява и друг клуб от Германия. При това не кой да е, а Байер Леверкузен. „Аспирините“ дори били отправили запитване за цената му към Ломел, чиято собственост е. Твърди се, че белгийците са готови да го пуснат срещу 4 млн. Евро, макар през зимата да са отхвърлили подобна оферта от Витория Гимараеш. 

Кръстев завърши сезона като реализатор номер 2 на Левски със своите 8 попадения в Първа лига, иначе успя да запише и 7 асистенции.

На няколко пъти пък на „Герена“ идваха представители на „Сити Груп“, за да получат доклади за неговото развитие. Ломел е един от клубовете в портфолиото й, където перлата е Манчестър Сити. И още тогава се заговори, че Кръстев едва ли ще остане за още един сезон на в Левски. 

В Белгия намекнаха, че е важно за него да излезе и от сферата си на комфорт, каквато получи при завръщането си у нас. Тук Кръстев се превърна в една от големите звезди на първенството, а преди това не хващаше ръка първо в Ломел, после в Троя, а след това и в Камбюр. 

Станимир Стоилов обаче успя да възроди кариерата му, а след това Кръстев продължи със силните игри и при Елин Топузаков, който го наследи. 

Единствената лоша новина за Левски е, че на „Герена“ няма да влезе и стотинка от парите, които евентуално може да платят за него от Леверкузен. А Байер има средства. Тимът е четвърти по бюджет в Бундеслигата. Освен това има треньор с големи амбиции, какъвто е Шаби Алонсо. 

Иначе интерес към Кръстев проявява и друг европейско колос. Халфът е спряган за трансфер и във Фейенорд. Преди дни се появиха информации, че Галатасарай също е готов да брои 4 млн. евро за него. В последните дни обаче комшиите се насочиха традиционно към играчи с далеч по-сериозни визитки. 

В Белгия пък твърдят, че пред него има варианти да продължи кариерата си в Гърция, както и Испания.