0

И спанският гранд Барселона изтегли сравнително лесен жребий и ще играе с турския Галатасарай, който в момента се намира в криза, на осминафиналите на Лига Европа. 

Доста по-тежък обаче се оказа жребият за другите испански отбори, които останаха в турнира. Многократният победител в него Севиля ще се изправи срещу английския Уест Хем, докато Бетис ще има за съперник германския Айнтрахт Франкфурт.

Предстоят и два сблъсъка между португалски и френски отбори. Спортинг, който бе съперник на Лудогорец в групите, ще играе с Монако, докато Порто ще срещне Олимпик Лион.

Като най-непредвидима обаче се очертава двойката между италианския Аталанта и германския Байер Леверкузен, а последният германски представител - РБ Лайпциг, ще срещне Спартак Москва. Заради войната между Русия и Украйна Спартак ще трябва да домакинства в реванша на неутрален терен.

В последната останала двойка ще се срещнат шампионите на Шотландия и Сърбия - Глазгоу Рейнджърс и Цървена звезда, като това е отлична възможност и за двата отбора да пробият до четвъртфиналите на втория по сила турнир в Европа.

Пълен жребий за осминафиналите в Лига Европа:


Рейнджърс (Шотландия) - Цървена звезда (Сърбия)
Брага (Португалия) - Монако (Франция)
Порто (Португалия) - Олимпик Лион (Франция)
Аталанта (Италия) - Байер Леверкузен (Германия) 
Севиля (Испания) - Уест Хям (Англия) 
Барселона (Испания) - Галатасарай (Турция)
РБ Лайпциг (Германия) - Спартак Москва (Русия)
Реал Бетис (Испания) - Айнтрахт Франкфурт (Германия)

Първите мачове от тази фаза ще се играят на 9/10 март, реваншите са на 17 март. 

Източник: БТА