0

Б арселона се класира за ¼-финалите в турнира Лига Европа, след като постигна победа с 2:1 след обрат като гост на Галатасарай. Маркао откри за домакините в 28-ата, но Педри успя да изравни в 37-ата минута. Пиер-Емерик Обамеянг пък донесе пълния обрат и оформи крайния резултат в 49-ата минута.

Така, след като първата среща на „Камп Ноу“ завърши при нулево равенство, с общ резултат от 2:1 „каталунците“ продължават към следващата фаза на надпреварата.

Барса бе по-добрият тим през по-голяма част от двубоя, макар че в началото „чим бом“ бях тези, които стояха по-добре на терена и закономерно откриха резултата. След това обаче „Блауграна“ взе нещата в свои ръце и стигна до обрата, а до края успя да удържи минималната си преднина.

Аталанта се класира за четвъртфиналите след нова победа над Байер Леверкузен, този път на "Бай Арена" с 1:0. По този начин възпитаниците на Джанпиеро Гасперини се класираха напред в турнира с общ резултат 4:2. 
Жереми Бога вкара скъпоценното попадение за Аталанта в първата минута на добавеното време на мача след индивидуален пробив на контраатака.

Брага, който на два пъти през този сезон победи Лудогорец в групите на Лига Европа, също е на четвъртфинал в турнира, след като завърши наравно 1:1 с Монако във Франция и с общ резултат 3:1 продължава напред. За гостите се разписа Абел Руис, докато Аксел Дизази изравни за домакините.

В друг мач от турнира Цървена звезда победи Рейнджърс с 2:1, но шотландците продължават напред с общ резултат 4:2. Сърбите поведоха в 10-ата минута с гол на Мирко Иванич. Юношата на Ливърпул Райън Кент изравни за шотландците в 56-ата минута. Звезда достигна до победно попадение в добавеното време на срещата, когато Ел Фарду Бен бе точен от дузпа.

Другите двубои от тази фаза се играят в момента, а жребият за ¼-финалите и ½-финалите в Лига Европа е в петък от 14.00 часа българско време.