0

Б арселона се завърна на втората позиция в испанското футболно първенство след домакинска победа с 2:1 над Майорка.

С успеха каталунците прекъснаха серията си от загуби като домакини. Те събраха 66 точки и четири кръга преди края на първенството водят с девет на петия Бетис, който по-късно днес гостува на Хетафе. 

Барселона обаче няма шанс да атакува първата позиция, тъй като в събота Реал Мадрид си гарантира спечелването на титлата за 35-и път.

На полупразните трибуни на "Ноу Камп" точни за Барселона бяха Мемфис Депай, който откри в 25-ата минута, и ветеранът Серхио Бускетс, който покачи на 2:0 в 54-тата минута.

Малко след това гол на Феран Торес бе отменен заради засада, а Майорка стигна до почетно попадение в 79-ата минута чрез защитника Антонио Раийо.

Поражението остави Майорка опасно близо до зоната на изпадащите. Тимът е 17-и с 32 точки, само на точка пред 18-ия Гранада.

След мача наставникът на Барса Шави Ернандес заяви: „Играхме добре, но не и превъзходно. Беше важно да победим след този тежък период, в който се намирахме. Вместо да спечелим комфортно, в края сами си усложнихме живота. Исках да не правим излишни нарушения и да не допускаме статични положения пред вратата ни. В много отношения трябва да сме по-зрели. Задачите до края на сезона? Те са две: да се класираме за Шампионската лига, което ще донесе важни приходи на клуба, и да завършим на второ място в класирането. След днешната победа сме по-спокойни. Психологическият аспект е много важен. Гостите се бяха предали при 0:2, но ние не затворихме мача. Трябва да сме по-устойчиви“.