0

Г ол в добавеното време на Борха Иглесиас донесе равенството 1:1 на Бетис срещу гостуващия Райо Валекано в реванша от полуфиналите в турнира за купата на Испания по футбол и класиране за мача за трофея.

Домакините, които имаха аванс от 2:1 от първия мач, доминираха през по-голямата част от срещата, но не се възползваха от създадените положения. 

Райо Валекано поведе в резултата на десет минути преди края с попадение на португалския халф Бебе от фаул от 30 метра, което даде надежди на тима за първо класиране на финал в турнира.

Мачът вървеше към продължения, но във втората минута на допълнителното време 40-годишният Хоакин се измъкна в ляво и изведе в чиста позиция  Серхио Каналес, който подаде към Иглесиас и той отблизо прати топката в мрежата.

Финалът за трофея е на 23 април на "Ла Картуха" в Севиля.

Бетис Севиля вече подобри историческия си рекорд по приходи, като само от продадени билети за полуфинала за Купата на краля, спечелен срещу Райо Валекано с 1:1 в реванша и победа в първия мач, спечели 1,6 милиона евро. Рекордната сума влезе в касата на клуба, въпреки че стадионът се напълни само на 85 процента от капацитета си заради ограниченията. "Зелено-белите" обявиха, че на полуфинала са присъствали 50 916 зрители, без да се броят охранителите, доброволците и служителите на клуба.

Класирането на Бетис Севиля на финала му отваря врати и към финала на Суперкупата на Испания, която е предвидено да се проведе в Йеда, Саудитска Арабия. Ако спечели трофея, Бетис ще се изправи в полуфинал срещу втория в Ла Лига, а при положение, че загуби финала, отборът ще се срещне с шампиона на Испания.

Участие в Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия ще осигури на всеки от 4-те участници не по-малко от 2,5 милиона евро.