0

Б ъдещето на Азрудин Валентич в Ботев Пловдив ще стане ясно през нощта. Това призна спецът след отпадането на „канарчетата“ от Лигата на конференциите. „Тази вечер имам среща със собственика и изпълнителния директор на клуба. Ще поговорим, ще обсъдим ситуацията и тогава ще реша какво да правя. Чака ни дълга среща, бъдете сигурни. Така че утре ще разберете. Не съм идиот, познавам хората и ако усетя, че ако феновете не подкрепят отбора заради мен, най-лесно ще взема решени“, заяви Валентич.

Ботев Пловдив е аут от Лигата на конференциите, "жълто-черните" паднаха 0:2 от АПОЕЛ в Никозия след голове в добавеното време на първото и второто полувреме (ВИДЕО)

„Знаехме, че ни предстои труден двубой. В първите 10-15 минути изпускахме елементарни топки. Опитахме да се върнем в срещата. След това с Емануел Току имахме 100-процентов шанс. Ясно беше, че няма да имаме много положения срещу такъв съперник. Така е във футбола“, обясни още той. 

„Усещах, че ако първото полувреме завърши 0:0, ще можем да контролираме мача. След това имахме ситуация с Мартин Секулич. Горд съм от начина, по който реагирахме в този двубой. Голът от пряк свободен удар се случва“, добави той. Валентич анализира мача: „Когато се бориш през цялото време, имат атака след атака, но ние няколко пъти им подарихме топката и преходът им беше бърз. Трудно е, мразя това усещане. След мача с Берое знам какво си казахме в клуба, знам от какво се нуждаем, но не се получава“, сподели той. „Трябват ни няколко футболисти, за да станем по-добър отбор. Изстискахме максимума от отбора, спечелил третото място. До този момент имаме Мартин, но той още не е готов изцяло физически“, заяви още Валентич.