0

Б изнесменът Маркус Шон ще се опита да върна Кристиано Роналдо в Европа още през лятото. Португалецът подписа с Ал Насър в средата на сезона, след като напусна Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие. Байерн беше свързван с Роналдо преди нападателят да се присъедини към Ал Насър, но изпълнителният директор на баварците Оливер Кан изключи подобен вариант. Сега обаче пред актуалния германски шампион се открива нова възможност. Сега обаче баварците отново са на дневен ред за Кристиано.

„Би било възможно да се ангажираме да платим определена такса за негов постоянен трансфер или за наем, която би надвишила основната сума, която ще бъде определена, ако нашата компания се смята за посредник по сделката. В случай на постоянен трансфер, бихме очаквали да получим дял от печалбата от продадените фланелки, за да ограничим нашия финансов риск“, написа Шон, цитиран от баварския вестник Abendzeitung.

Твърди се, че бизнесменът е изпратил имейл на Кан с предложението си. Всяко споразумение обаче ще задължи Роналдо да намали заплатата си, която в момента получава в Ал Насър. Според договора му, той получава възнаграждение на стойност 200 милиона евро годишно, което прави португалеца най-добре платеният играч в световния футбол. Договорът му с клуба е до 2025-а година.