0

В алери Божинов се надява да привлече вниманието на някой клуб от Италия, където да приключи кариерата си.
35-годишният нападател призна това в интервю за спортната библия на Апенините „Гадзета дело спорт“.

„Свободен агент съм и тренирам. Прекратих договора си с Левски, но без обида, по взаимно съгласие. Искаха да залагат на млади хора и аз играех малко. Започнах кариерата си в Италия и бих искал да я завърша в Италия. Много бих искал и се надявам някой да ми се обади“, сподели Божинов.

Кариера

Божинов бе закупен от Лече, когато бе едва 14-годишен. За него малтийският Пиета Хоспърс получи трансферна сума в размер на 15 000 евро. На 27 януари 2002 г. талантът дебютира в Серия А, когато бе на 15 години и 11 месеца, като все още остава най-младият чужденец с мач в елита на Италия. По-натам в кариерата си той игра за Фиорентина, Ювентус, Парма, Верона, Виченца и Пескара.
Пред авторитетното издание голаджията говори и за ситуацията в квалификационна група С за световното първенство, където са България и Италия. Божинов не пропусна да пожелае успех на „скуадра адзура“ в снощното гостуване на Северна Ирландия. Той допълни, че се е чул с играчи от националния тим и ги е надъхал да се хвърлят здраво на Швейцария. „Кръстоносците“, които са конкурент на Италия за първото място, приеха „лъвовете“ снощи в последен мач от група. Опитният нападател допълни също така, че много харесва играта на „скуадра адзура“ под ръководството на Роберто Манчини.

„Манчини кара отборът да играе много добре. Той промени стила на Италия, която сега играе не само за победа, но и за много голове, като се защитава и атакува с единадесет души. Тренировките при Манчини са както и играта - забавни. Виждам интелигентно владение на топката, играчи, които израстват напълно“, заяви Божинов.