0

К огато се считаше, че катарският шейх Джасим бин Хамад Ал Тани ще стане новият собственик на Манчестър Юнайтед, продажбата на се обърна с главата надолу, според последната информация в Англия. Британският вестник The Times съобщава, че „сър Джим Ратклиф и компанията му „Инеос“ остават фаворитите да поемат „Олд Трафорд“ в сделка, която в крайна сметка ще оцени клуба на близо 6 милиарда паунда“.

Въпреки че цифрата е същата като тази, публикувана за офертата на шейха в катарския вестник Al Watan, от Англия посочват, че катарците издават "потвърждения и контраискове през последните дни, които създават още повече объркване сред феновете".

От противоречивите информации, пускани от издания от страните на конкурентите - британския в. "Таймс" и катарския "Ал Ватан", става ясно, че за успеха на придобиването на клуба са пуснати в действие всички средства, включително и информационни, като за бушуващата война за надмощие за умовете и мнението на феновете може да се съди и от разгорещените спорове в социалните медии.

Според The ​​Times „вратата все още не е затворена за нито един от кандидатите“, тъй като „доклад, публикуван в четвъртък, в който се посочва, че Манчестър Юнайтед „преговаря за предоставяне на ексклузивност“ на групата на шейх Джасим бин Хамад Ал Тани, беше категорично отхвърлен.“ 

Разликата в информацията между Катар и Англия е такава, че на Острова твърдят, че „британският милиардер изглежда продължава да е на първо място“.

Въпреки че се очаква „незабавно решение за придобиването на Манчестър Юнайтед“, както посочва Daily Mail, процесът на продажбата ще се окаже по-продължителен от самия избор на купувач, който и да е „победителят“. 

„Източници, запознати с процеса, настояват, че след като сделката бъде договорена и един кандидат влезе в този окончателен процес на одобрение, все още ще мине известно време, преди продажбата да бъде приключена“, съобщава The Times. 

И това е, че така нареченият „approval process“ („процес на одобрение“) може да отнеме между осем и 12 седмици.

Тоест "едва ли Манчестър Юнайтед ще има нов собственик преди началото на новия футболен сезон". А това означава, че това лято спортното планиране на мениджъра Ерик тен Хаг няма да бъде повлияно от евентуален нов собственик.

Други източници, близки до преговорите, са заявили пред AFP, че „няма нищо ново от страна на шейх Джасим бин Хамад Ал Тани. Процесът продължава и все още чакаме ясен отговор от продавачите.“ 

Според Тhe Times, „катарците са се почувствали разочаровани от липсата на диалог с групата Raine,  нюйоркските банкери, които ръководят продажбата за собствениците Глейзър“.

Вместо това разговорите „миналия месец“ между сър Джим Ратклиф и „Рейн“ напреднаха положително, така че съобщенията, че „Nine Two Foundation UK – инструментът, който шейх Джасим бин Хамад Ал Тани се надява да използва, за да купи United – е регистриран в Регистъра на компаниите, също бяха определени като незначителни”.

Клекнаха! Ман Юнайтед отива при Катар след заплахата на арабите да се оттеглят