0

Е вропейският шампион Челси разби гостуващия на „Стамфорд Бридж“ тим на Ювентус с категоричното 4:0 в големия сблъсък от петия кръг в група „H“ на Шампионска лига. Трево Чалоба откри резултата в 25-ата, а Рийс Джеймс удвои в 56-ата минута. Калъм Хъдсън-Одой наниза нов гол в 58-ата, а резервата Тимо Вернер оформи крайния резултат в петата минута от добавеното време.
„Сините“ изиграха много силен мач, в който не оставиха съмнения в превъзходството си. Те контролираха двубоя през всичките 90 минути, пише gong.bg.
С този успех Челси се изкачи на върха в групата с 12 точки, колкото имат и Юве, но лондончани са с по-добра голова разлика и с по-добри показатели в преките двубои. В последния кръг „сините“ гостуват на Зенит Санкт Петербург, докато „старата госпожа“ приема Малмо. Ако и двата отбора спечелят последните си мачове, то Челси ще завърши на първото място, а Ювентус ще се задоволи с втората позиция.

Срещи от Шампионската лига
Шампионска лига Шампионска лига Шампионска лига
10

Барселона ще трепери за мястото си в елиминационната фаза, след като не успя да победи Бенфика у дома. Срещата на „Камп Ноу” от група Е завърши 0:0. "Блаугранас" трябва да са доволни от точката, след като в последните секунди на мача Харис Сеферович пропусна на празна врата и можеше да прати своя отбор напред.
Каталунците бяха по-добрият отбор, но направиха няколко пропуска. Юсуф Демир удари греда през първото полувреме, а гол на Роналд Араухо беше отменен заради засада в края. Същото се случи и с попадение на Николас Отаменди през първата част. 
Така Барса събра 7 точки и ще трябва да победи Байерн в последния кръг на груповата фаза, за да не зависи от изхода на мача между Бенфика и Динамо Киев. „Орлите” са трети с 5 точки, докато Динамо е последен с едва една. Баварците са лидери с 15 точки от толкова възможни.