0

Ч елси се съвзе след издънките със Залцбург и Динамо Загреб, и се отлепи от последното място в група Е на Шампионската лига със заслужена домакинска победа с 3:0 над Милан. С 4 т. Лондончани се изравниха с втория Милан, на 1 зад водача Залцбург.

Уесли Фофана откри в 24-ата мин. С първия си гол за клуба, но се наложи принудително да бъде сменен заради контузия. Героят на мача бе десният бек на Челси Рийс Джеймс, който след като асистира на Обамеянг за 2:0 в 56-ата мин., след 5 мин. Сам се разписа за крайното 3:0.

В ранния мач в групата Залцбург постигна изключително ценен успех с 1:0 при домакинството си срещу Динамо Загреб. Голът вкара от дузпа Ноа Окафор в 71-ата минута и осигури трите точки в полза на непобедените в турнира австрийци. 

Най-тежкото наказание във футбола беше отсъдено заради нарушение в наказателното поле на Садег Мохарими срещу Андреас Улмер.

Гол на хърватския първенец в допълнителното време беше отменен заради засада, а двата отбора пропуснаха по няколко възможности да променят резултата в заключителни мигове на срещата. 

Залцбург е на първо място в група "Е" с актив от 5 точки, следват Челси и Милан с по 4, Динамо Загреб е последен с 3 точки.