0

Б ившият национален халф Георги Миланов бе представен официално като футболист на Динамо 1948 Букурещ, където днес премина успешно медицинския преглед.

„Червените кучета“ го поздравиха с „добре дошъл“ в официалния клубен профил във Фейсбук.Подробното представяне на  кариерата на бившия играч на ЦСКА Москва и Левски силно впечатли феновете, а реакцията им беше показателна - след публикацията заваляха десетки положителни оценки за сделката и с "добре дошъл" (Bun venit ! Mult succes ! Forza DINAMO !!!) и "Бравоооо!" за българина.

"Кучетата" сключиха супер сделка и ще подпишат с бившия футболист на ЦСКА Москва договор до 2025 г. с много добра заплата спрямо CV-то на играча, 10 000 евро", съобщи ProSport. Към нея ще бъдат добавени премии за голове и представяне.

Изданието подчерта, че треньорът на Динамо – бившият наставник на Ботев Пловдив Желко Копич, най-упорито настоял за привличаненто на българина. Той бил впечатлен от неговия „характер“, като на няколко пъти разговарял лично с него. В момента Динамо е на подготовка в Турция.

„Той не направи въпрос за парите, каза, че иска да дойде и да играе, не преговаряше на сляпо, не изстрелваше прекомерни искания, не мотаеше преговорите ден за ден, както се случи с други футоблисти, които Динамо опита да доведе, а характерът му завладя Копич“, цитиран е в ProSport анонимен клубен източник.

И за разлика от други мераклии, които предпазливо се пазарили за 6-месечни договори със заплашения от изпадане отбор, Миланов не се поколебал да подпише до 2025 г. Заплатата му ще бъде увеличена, ако Динамо успее да се спаси от изпадане.

Числото го зове: Бивш левскар подсилва един от клубовете със заветното 1948