0

М ладият български централен бранител Росен Божинов, който играе за втория отбор на ЦСКА 1948, кара проби в лидера в полското първенство Шльонск (Вроцлав), съобщи сайтът weszlo.com, цитирайки профила на клуба в социалната мрежа Х (бивш Туитър).

18-годишният Росен Божинов се присъедини към Шльонск Вроцлав като част от тестовете на играчи в началото на подготовката за пролетния дял.

Стоперът с ляв крак от България направи днес първата си тренировка под ръководството на треньора Яцек Магиера, се казва в официалното съобщение на „миньорите“ от Силезия.

Божинов е юношески и младежки национал на България, част от талантливия набор 2005. Той е роден в Кнежа, а футболният му път на юношески ниво минава през Етър (Велико Търново), ЦСКА-София и сега в ЦСКА 1948.

Комшии разграбват ЦСКА 1948: След Гьозтепе, и румънци си заплюха титуляр на „червените“

Aко той бъде одобрен и остане в Шльонск, ще се превърне в третият българин в този тим – все централни бранители, двама от които от "червените" от Бистрица. 

Повлече крак летният трансфер на Алекс Петков, който напусна Арда и се оказа истински хит. 24-годишният стопер моментално се превърна в един от най-добрите на своя пост в лигата. 

През декември Шльонск потвърди придобиването на титулярния централен защитник на ЦСКА 1948 Симеон Петров под наем до края на първенството, а тази седмица на тренировка се появи още един българин - Росен Божинов.

Шльонск е на първо място в полската Екстракласа с 41 точки, с 32 пред Ягелония (Бялисток) и с цели 8 пред миналогодишния шампион Лех (Познан). 

Пролетният дял на първенството започва на 9-и февруари, а Шльонск приема Погон (Шчечин).

САМО ЗА ДЕН: ЦСКА 1948 пред втори изходящ трансфер

На далавера: ЦСКА 1948 прибира 6-цифрена сума от клуба на Мъри за бразилски защитник

Източник: БТА