0

Ц СКА не спира да работи по селекцията си, която и до момента изглежда доста впечатляваща. Следващото име, което „армейците“ искат в редиците си, е националът Никола Илиев, съобщава днес "Мач Телеграф" с позоваване на "Блиц".

„Червените“ дори вече са отправили оферта към Интер, където играе офанзивният футболист. ЦСКА иска да вземе под наем юношата на Ботев Пловдив, който от няколко години е част от юношеските и младежките формации на „нерадзурите“.

Офертата на „червените“ е много изгодна за Интер, като сега се чака отговор от финалиста в Шампионската лига, а и от самия Никола Илиев, който вече има 8 мача в мъжкия национален отбор на България. Младокът е изкушаван с висока заплата, "нерадзурите" - с бонус.

ЦСКА има огромна нужда от български футболисти, които не са продукт на "червената" школа, за да може да се изпълнят изискванията на УЕФА за картотеки в турнирите. Според тях всеки клуб трябва да има в групата за Европа освен свой юноши и още четирима българи. Към момента на "Армията" разполагат само с трима, които изпълняват това изискване - Симеон Александров, Димитър Евтимов и Слави Шопов.

Никола Илиев може да дойде в ЦСКА под наем от Интер през следващия сезон. Ако сделката се осъществи, тя ще е първа по рода си в историята на клуба. Досега тя не помни при „червените“ да е идвал играч в младежка възраст (Илиев е на 19 години), под наем и от отбор зад граница.