0

Ц СКА най-после изигра спокоен мач от началото на сезона. „Червените“ отупаха Македония Гьорче Петров с 4:0 и след 0:0 преди седмица тимът се класира за третия квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Попаденията за „червените“ на ст. „Българска армия“ вкараха Юрген Матай, Георги Йомов, Лазар Туфегджич, а дебютно попадение вкара Дюкенс Назон. Тимът на Саша Илич най-после изигра мач, в който контролираше събитията от първата до последната минута на терена от началото на сезона и успокои над 8500 зрители, които бяха дошли да подкрепят тима си. В следващия кръг „червените“ ще играят срещу Мура или Сейнт Патрикс.

"Червените" стартираха доста активно. Момчетата на Саша Илич опитаха няколко остри влизания и центрирания, но до чисто голово положение не се стигна в първите 5 минути на двубоя. Дори гостите имаха отлична възможност за опасност при първата си контраатака. Алексовски бе изведен на добра позиция, но Бусато излезе добре и пресече топката. Няколко поредни глупости на защитата на ЦСКА дело на Мено Кох и Амос Юга доведоха до тгова Емини да си нагласи топката и да стреля от около 25 метра, но кълбото излезе в аут.

В 20-ата минута нещата на ст. "Българска армия" се раздвижиха. Нова голяма глупост Гарсес остави Перен от гостите на скорост с топка в крака почти сам срещу Бусато. Играчът на Македония ГП обаче не запази хладнокръвие и ударът му не се получи. Няколко секунди по-късно Бауренски бе изведен добре по лявото крило, но той се забави с центрирането.

В 30-ата минута ЦСКА вкара гол. Георги Йомов центрира много остро от корнер на задна греда. Там Гарсес умело се пребори във въздуха със защитник на гостите и игра с глава. Топката попадна на крака на капитана Матай, който с десния крак простреля вратаря на северномакедонците.

Няколко миути след гостите имаха добър шанс изравнят след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА. Матай обаче успя да избие в ъглов удар. Чудесно центриране на Минков в 37-ата минута даде добър шанс на Калоян Кръстев да вкара с глава, но бившият нападател на Славия се размина с топката. Точно преди почивката се откри добър шанс за гол пред Туфегджич, но ударът му излезе в аут.

В първите минути на второто полувреме ЦСКА опита да натисне съперника си, да вкара втори гол и да реши нещата. До 60-ата минута на срещата нямаше чисто голово положение. Дори футболист на гостите се откъсна и стреля, но Бусато спаси. 

Все пак в 61-ата минута ЦСКА прониза съперника си за втори път. В 62-ата минта страхотна контраатака завърши с чудсесен разсичащ пас на Туфегджич към Йомов. Крилото с външен фалц преодоля вратаря на гостите за 2:0 и успокои феновете на "червените".

След попадението "червените" заиграха още по-освободено. Атаките на тима започнаха да се получават по-лесно. Туфегджич стреля технично, но в аут. Влезлият като резерва Шопов също имаше шанс, но пропусна. Назон пък се опита да вкара в глава в 77-ата минута да отбележи попадение. Изстрелът му обаче мина над напречната греда.

В 78-ата минута ЦСКА вкара и трети гол. Шопов центрира от ъглов удар, Маурисио Гарсес скочи над двама защитници и стреля с глава. Топката се удари в напречната греда, но Туфегджич я добави в мрежата на северномакедонците. А в 87-ата минута Дюкенс Назон отбеляза първия си гол с екипа на "червените". След ново изпълнение на корнер, топката рикошира нелепо, стана меле. Кълбото се озова в Назон, който бе оставен скандално непокрит в наказателното поле и реализира четвъртото попадение за "червените".

ЦСКА – Македония Гьорче Петров 4:0 (0:0 в първия мач)

1:0 Юрген Матай 30'

2:0 Георги Йомов 61'

3:0 Лазар Туфегджич 78'

4:0 Дюкенс Назон 87'

Ст. „Българска армия“, София, 8500 зрители

ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2.Юрген Матай-К, 4.Мено Кох, 13.Галин Минков(46' - 5.Де Ноойер);21.Амос Юга (70' - 3.Жеферсон), 20.Йоан Бауренски (46' - 15. Тибо Вион);10.Георги Йомов (64' - 8.Станислав Шопов), Лазар Туфегджич,27.Маурисио Гарсес;14.Калоян Кръстев (53' - 9. Дюкенс Назон).

Резерви: 25.Димитър Евтимов, 6.Християн Петров, 16. Асен Дончев, 22. Енес Махмутович, 23.Радослав Живков, 29 Росен Маринов
Треньор: Саша Илич

Македония ГП: 1.Стевковски,3.Зука (74' - 33.Пецов), 4.Мисевски,6.Лихина,5.Илиевски (74' - 11. Лазаревич);18.Перес (74' - 22.Абази), 9.Адем-К,8.Емини,23.Алексовски (59' - 20.Вучичевич);29.Джуджевич (59' - 19.Скендери),32.Стойковски
Резерви: 12.Хажиага, 25.Тасев, 14.Гьорджески, 15.Йованович, 16.Обадич, 24.Самаке
Треньор: Маурем Байрами

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Юга, Бауренски (Ц); Емини, Джурджевич, Лазаревич (М)

Съдия: Марсел Бирсан (Румъния)

КЪМ ЧУДОТО! Евроучастниците ни влизат в люти битки! Левски трябва да издържи в Солун, ЦСКА да отупа македонци, а Ботев да шокира кипърци

Саша Илич: Не сме тренирали дузпи, ранен гол ще ни помогне