0

Х алфът на Лион Лукас Пакета, към който проявяват сериозен интерес Тотнъм и Нюкасъл, ще се подложи на операция на пръста заради нелеп инцидент. Той се поряза, докато пускал хвърчило по време на ваканцията си. „Споменът от детските игри също има своите последствия. Днес пуснах хвърчило и си порязах пръста. Всичко е наред, но за да няма проблеми с движенията в бъдеще, ми предстои малка операция. Но всичко е наред", написа бразилският национал в "Туитър". От френския клуб моментално поискаха от Пакета, чиято пазарна стойност се оценява на 35 милиона евро, да забрави за играчките си. За негови щастие той ще се размени с една относително безобидна интервенция, но други негови колеги не са имали този късмет.

Ето пълен списък на най-идиотските контузии във футбола.

Канисарес и лосиона за бръснене

Възможно ли е да пропуснеш световното първенство докато се бръснеш? Да, направи го Сантяго Канисарес броени седмици преди Мондиал 2002. Испанският национален вратар, който по онова време бе състезател на Валенсия изпуснал шишето си с лосион в банята. За да не се счупи, подложил крак в опит да омекоти удара, но явно надценил техниката си. Парчетата стъкло наранили сериозно ахилесовото му сухожилие. Така Канисарес си остана в къщи, а под рамката на „фуриите“ застана Икер Касияс, който не пропусна шанса си.

Най-лошият шофьор

Футболистите пострадали при небрежно шофиране са много, но Евер Банега е единственият, който успя да се самопрегази със собствената си кола. Историята датира от 2012 г., когато аржентинецът спрял да зареди на бензиностанция, но забравил да дръпне ръчната спирачка. Докато излизал единият му крак попаднал под една от гумите на автомобила му, която минала през него. В резултат халфът претърпя операция на глезена и отсъства от игра половин година.

Башмайстора

По време на престоя си в Астън Вила, бившият английски национал Дариуш Васел имал проблеми с пришка на стъпалото. Нападателят искал да е сигурен, ще играе в следващия мач и решил да я източи пришката с… бормашина. Получила се инфекция, която, разбира се, го извадила от титулярния състав. Благодарение на своята „изобретателност“ Васел получил прякора „The Aston Driller” (в превод Бормашината Астън).

Най-важното му спасяване

Карлес Бускетс никога не стана титуляр на Барселона и за мнозина бе откровен средняк на вратата. Малцина си спомнят негово важно спасяване, но не знаят, че когато ножът опре да кокала бащата на Серхио Бускетс може да е много бърз и сръчен. Когато синът му бил малък, Карлес изпуснал включена ютия над него, но успял да я хване в последния момент. В резултат получил сериозни изгаряния на ръцете, но спасил малкия Серхио.

Целият списък може да прочетете на страниците на днешния брой на "Мач Телеграф"