0

П ривържениците на кипърските отбори вдигнаха напрежението в страната. Причината – купищата графити, които те оставят по знаците, главно по крайградските пътища. Щетите се оценяват на стотици хиляди евро, които се плащат от кипърския народ. Възможността за локализиране на вандалите е нулева, тъй като за да бъдат изправени пред правосъдието, те трябва да бъдат арестувани, което е много трудно.

Фенски вандализъм в Кипър

 Фенски вандализъм в Кипър

Само тази година на пътя Кофинос - Ларнака има търг за ремонт/подмяна на знаци на стойност приблизително 320 000 евро с ДДС. Човек от пътната управа казва следното: „Знаците са унищожени, променени и върху тях са изписани лозунги, което води до затруднения при шофиране и насочване на водачите. Освен това в много случаи ограниченията на скоростта не се забелязват, което води до нарушения“. Записано е също, че при многократно почистване отразяващата способност намалява.

Оказва се, че Кипър харчи годишно около 200 000 евро за поправка на знаци, които са вандализирани от различни хора. Наскоро бяха подменени няколко табели в района на летището в Ларнака и по магистралата Никозия - Лимасол.