0

Ц СКА 1948 стигна до пълен обрат при визитата си в Букурещ срещу ФКСБ, но загуби с 2:3 срещу румънския вицешампион и с общ резултат 2:4 отпадна в квалификациите за Лига на конференциите.

Дамян Джокович поведе румънците в резултата след 27 минути игра, но корекциите, нанесени от Атанас Рибарски през втората част на „Триумфалната арка“, дадоха резултат. Първо в 49-ата Педриньо се разписа и изравни, а в 68-ата Реян Даскалов обърна развоя в срещата.

Последва изключително досадна грешка от Ерденис Гурища, за да може отново Джокович да вкара в 81-ата минута, а Попеску в добавеното време направи 3:2 за ФКСБ, след като ЦСКА 1948 се беше втурнал в търсене на нов гол в срещата.

В средата на второто полувреме пък героят за „червено-сините“ - Джокович, не беше изгонен, след като халфът удари без топка Педриньо.

По този начин пътят на „червените“ в Европа в дебютната кампания приключи, макар тимът на Рибарски да показа много добри неща, особено през второто полувреме в Букурещ, но в крайна сметка опитът на румънския вицешампион даде своя резултат и така ФКСБ продължава към третия кръг, където ще спори с датския Нордселанд.

Така втори румънски тим се разправи с призьор от миналия сезон на efbet Лига, след като по-рано тази вечер Сепси унижи ЦСКА.