0

В ече сме в годината на Мондиал 2022, който ще се проведе в Катар, а бъдещето на белгийския национален отбор вълнува всички в страната. Една от най-коментираните фигури е тази на Еден Азар. Крилото изживява доста тежки мигове в своя клубен отбор Реал Мадрид, където е сред най-скъпоплатените, но въпреки това е резерва. А сега 30-годишният футболист понесе критика от един от най-харизматичните хора в Белгия - Жан-Мари Дедекер, бивш джудист и в момента политик и кмет на Миделкерке.

„Цялата преса се занимава с него. А той е просто малък дебел мъж“, отсече Дедекер. Азар призна, че през 2011 г. си е тръгнал по средата на мач от националния отбор, за да хапне хамбургер. Акт, с който футболистът се гордее. Иначе Жан-Мари Дедекер атакува и селекционерът на „червените дяволи“ Роберто Мартинес.

„Няма да имаме успех в Катар, защото няколко играчи са в залеза на кариерите си, но въпреки това селекционерът разчита на тях. Кевин Де Бройне е резерва. Същото важи и за Ромелу Лукаку и Дрис Мертенс. Това е застаряващо поколение“, каза бившият политик.