0

Л удогорец да внимава с контрите на ХИК, предупреди бившият финландски футболист на „орлите“ Теро Мантула, който даде специално интервю за пратеника на вестник „Мач Телеграф“ Богомил Русев.

31-годишният финландец игра за шампионите от Разград между 2012 и 2014 г., но напусна преди Лудогорец да влезе за пръв път в групите на Шампионската лига. Негов гол при загубата от Слован Братислава по пътя към групите на Лига Европа помогна на „орлите“ да елиминират словашкия гранд.

„ХИК Хелзинки е отбор със силен колектив, това е една от най-силните им страни“, предупреди Теро Мантула, който твърде рано бил принуден да окачи бутонките си на пирона. „В Лудогорец трябва да знаят, че те са по-опасни на контраатаки“, добави той.

Според бившия централен защитник на „орлите“ синтетичната трева на стадион „Болт Арена“ „несъмнено ще бъде предимство за ХИК Хелзинки.“

Той посочи и играчите, на които Лудогорец трябва да обърне особено внимание: „В интерес на истината имат добра комбинация от опит и младост. Лукас Лингман е плеймейкърът, който управлява нещата в средата на терена. Пири Соири и Каспер Терхо са във форма напоследък“, отбеляза още финландецът.

Защо Теро Мантула спря с футбола и с кои от Лудогорец поддържа връзка и днес – вижте цялото интервю в днешния брой на „Мач Телеграф“.