0

Световният шампион Франция си осигури участие на финалите в Катар догодина като размаза 8:0 Казахстан като гост. С топката от мача си тръгна за спомен Килиан Мбапе, който закова 4 гола във вратата на домакините.

Килиан Мбапе си взе за спомен топката от мача с Казахстан

 Килиан Мбапе си взе за спомен топката от мача с Казахстан
БТА

„Петлите“ са недостижими на първото място в групата с 4 точки аванс пред Финландия, с който ще играят в последния мач от групата във вторник.

Четири гола за разгромния успех вкара звездата на Пари Сен-Жермен Килиан Мбапе. Две попадения вкара Карим Бензема, а по едно добавиха Адриен Рабио и Антоан Гризман.

В друг мач от Група D Финландия победи с 3:1 като гост тима на Босна и Херцеговина, воден от българския селекционер Ивайло Петев. Така финландците вече са втори в класирането и ако не загубят от Франция във вторник, могат да се надяват на участие в плейофите.
 

Успехът на Финландия е още по-впечатляващ, тъй като бе постигнат на практика с 10 души, клед като Юка Райтала бе изгонен с червен картон още в 37-ата минута при резултат 1:0 за гостите.

Белгия също си осигури място на световното първенство в Катар, след като очаквано се наложи над Естония с 3:1 в Брюксел. Полуфиналистите от мондиала в Русия през 2018 година вече са с 19 точки и са недостижими на първо място в групата си. Кристиан Бентеке вкара рано за "червените дяволи", а през втората част точни бяха още Яник Караско и Торган Азар.

Аарън Рамзи вкара 2 гола за успеха на Уелс с 5:1 над Беларус у дома, а Гарет Бейл записа своя мач номер 100 за националния тим. Другите попадения за уелсците вкараха Неко Уилямс, Бен Дейвис и Конър Робъртс. Уелс вече си гарантира място на плейофите през март следващата година.

Нидерландия допусна два късни гола в Подгорица и завърши само 2:2 като гост на Черна гора, което ги лиши от възможността да се класират още в събота за световните финали. Головете на Илия Вукотич и Никола Вуйнович принудиха "лалетата" да чакат домакинския мач срещу Норвегия във вторник в Ротердам за класиране в Катар.

В същото време Норвегия също направи необяснима грешка, като завърши 0:0 у дома срещу Латвия. Така скандинавците бяха изпреварени по голова разлика от Турция, която разгроми с 6:0 скромния тим на Гибралтар.

Два пъти за турците вкара Ибрахим Дервишоглу, по един добавиха Мухамед Актуркоглу, Мерих Демирал, Сердар Дурсун и Мерт Мулдур.
Норвегия и Турция имат по 18 точки и всичко ще се реши в последните им мачове. Норвегия гостува на Нидерландия, а Турция играе срещу Черна гора в Подгорица.