0

26-годишната футболистка на ПСЖ Амината Диало е в ареста заради подозрение, че е поръчала атака над съотборничката си Кейра Хамрауи, съобщи BMFTV. При нападението, извършено през нощта миналия четвъртък от две неизвестни лица, маскирани с балаклави, Хамрауи е извлечена от колата и ударена няколко пъти с железни пръти през краката и ръцете, когато опитала да се предпази.

През това време зад волана е Диало – тя е заплашена, държана, но е невредима. Нападателите бързо изчезват в тъмнината, за щастие на Хамрауи няма счупвания.

Ранената футболистка е откарана в болница в Поаси, където й поставят шевове на ръцете и краката. По-сериозни наранявания и счупвания не са открити, казаха близки на Хамрауи пред L'Equipe. Но историята не свършва дотук.

 

Сега нейната съотборничка Диало, която е и нейна конкурентка за титулярен пост, е задържана заради подозрение, че е поръчала нападението. 

На 4 ноември двете с Хамрауи присъстват на голяма отборна вечеря, организирана от ПСЖ. След това те се качват в една кола, управлявана от Диало. Заедно с тях е друга тяхна колежка – Сакита Карчауи, която първа слиза. После следва нощната засада.

От този момент вече се задейства Бригадата за борба с бандитизма (BRB) на съдебната полиция на Версай, която арестува в сряда Амината Диало.

Според BFMTV върху нея тегне подозрение, че е организирала атаката срещу своята колежка, с която са и съпернички за титулярно място. Заради контузията на Хамрауи, именно Диало игра на нейния пост в мача на ПСЖ в женската Шампионска лига срещу Реал Мадрид във вторник.

Срокът на задържането й изтича в петък в 6 ч. местно време. Тя сътрудничи на разследващите, насочва към други писти и хипотези, като категорично отрича да е поръчала атаката. Националката дори не си е наела адвокат.

Според Le Parisien, Амината Диало, която отрича да е замесена в случилото се, е имала телефонен контакт със затворник, който също е бил задържан като част от разследването. Вестникът посочва, че въпросното лице, обвинено в 50 престъпни деяния и осъдено през март за актове на насилие, потвърждава, че се познават от дълго време.

Двадесет и седем години след нападението срещу американската фигуристка Нанси Кериган от роднини на нейната съперничка Тоня Хардинг за зимната олимпиада в Лилехамер, днес съблекалнята на Пари Сен-Жермен е в шок и ужас от развитието на една от най-невероятните афери в историята на спорта.

Kheira Hamraoui agressée, sa coéquipière Aminata Diallo en garde à vue
Aminata Diallo a été interpellée mercredi matin par les enquêteurs. Elle est entendue à propos de la récente agression en pleine rue de l'une de ses coéquipières, Kheira Hamraoui https://t.co/nXfNSn83cz pic.twitter.com/YFQIajQhh2

Съвпадащи източници сочат, че няколко състезателки на ПСЖ, включително Кейра Хамрауи, са получили заплахи в дните преди нападението срещу полузащитничката на Париж и отбора на Франция.
 

Според информация от RMC Sport няколко футболистки на ПСЖ, включително Кейра Хамрауи, са получили заплахи в дните преди тази атака.

ПСЖ, който помоли състезателките да не говорят открито, не е усетил вътрешно напрежение.

RMC Sport може да потвърди, че Кейра Хамрауи има хематоми, натъртвания, също и драскотини по краката, пищялите и бедрата.

Нападателите целенасочено се съсредоточили върху краката й – основен „инструмент“ за футболиста.

Отношенията между Кейра Хамрауи и Амината Диало бяха описани като приятелски преди тази атака. Двете вече са ходили заедно на почивка много пъти, затова и близките на пострадалата са силно изненадани от намесването на Амината Диало в аферата.

Подозренията на полицията се пораждат от няколко необичайни подробности от въпросната вечер от поведението на Диало. На първо място е необичайният и непоследователен маршрут, по който потегля колата, управлявана от Диало.

Третата в автомобила тогава – Сакина Карчауи, първа слиза, противно на логиката на пътуването. Тя бе разпитана днес от полицията.

Въпроси поражда и сякаш удобно намалената скорост на превозното средство в момента на нападението, както и фактът, че Амината Диало е невредима при внезапната и брутална атака и побой над съотборничката й.

В сряда мъж, затворен в Лион за други деяния, беше изведен от килията си и задържан в полицията като част от това разследване.

Той е имал телефонен контакт с Амината Диало. Известен на съдилищата за около петдесет криминални деяния и в следствен арест от март за предполагаемо насилие над наркотрафикант, той уверява, че двамата с Диало са приятели от дълго време и че той просто се притеснява за нея.